mynewspapers.net

Rollen som Retail Marketing

Rollen som Retail Marketing


Retail marketing är en viktig del av en övergripande strategi för marknadsföring. Den stöder användning av externa kampanj marknadsföring inklusive reklam, evenemang och kampanjer. Detaljhandel marknadsföring taktik inkluderar i butiken skyltning, kopior av tidningen försäljning cirkulär, kuponger, demonstrationer och i mittgång kampanjer och skärmar. Effektivt utförda, serverar retail marketing att "stänga" försäljning när shoppare kommer inne i butiken. Incitament och navigering enheter används strategiskt sälja speciellt annonserade produkter och cross-sälja ytterligare produkter och tjänster.

Stöd reklam

Retail reklam används i butiker för att stödja nationella, regionala och lokala reklam. Exempelvis om en nationell tillverkare för tvättmedel bedriver en TV kommersiell kampanj som erbjuder konsumenterna 20 procent av under en begränsad tid, retail marketing roll är att ge stöd via skyltning och visas inne i butiker när shoppers kommer för att stödja ansträngningarna.

Köra kategori försäljning

Tillverkare och distributörer för produkter som säljs i butikerna kategoriseras"" av vilken typ av produkt de erbjuder till privatkunder. Produkter som säljs i livsmedelsbutiker definieras kategorier för mat, dryck, tvätt, snacks och andra kategorier. Varuhusen kategoriseras i form av kläder, möbler, inredning, parfym och mer. De bästa säljarna i varje respektive kategori tävla om att bli "kategori ledare." Genom att bli kategori ledaren vinster tillverkaren auktoritet och trovärdighet för att rekommendera en ökning av hur mycket utrymme som de kan få för de produkter och varumärken bärs inne i butiken.

Korsförsäljning och upp-sälja

Retail marketing även strategier och taktik till korsförsäljning och "merförsäljning" produkter och varor att öka totala utgifter av varje shopper. Under sommarsäsongen Grill en livsmedelsbutik kan kombinera och "korsförsäljning" en kampanj som ger shoppare 50 procent off vid köp av brand belysning vätska med köp av en 4,54 kg. väska av träkol. Den upp-sälja strategin kan vara att ge eld belysning vätskan gratis vid köp av en 9.07kg. väska av träkol.

Shopper navigering

Mittgången och kategori skyltar och andra enheter direkt shoppare att hitta produkter är en roll som detaljhandel marknadsföring vars betydelse bör aldrig underskattas. En upptagen mamma måste klart riktad skyltning att få till rätt butik gången att köpa vad hon vill. En man beror på store navigering till leda honom till rätt hyllan för att köpa en drog medicinering behövs för sina barn, medan hustrun är hemma ger vård. Shopper marknadsföring experter uppskattar att en shopper kan spendera mindre än fyra sekunder att göra ett beslut om vad man ska köpa på en butikshyllan. Att tillhandahålla korrekt navigering till lämpliga gångarna och butikshyllor hjälper guide kunder till produkter och generera varor försäljning.

Customer Relationship Management

Hantering av kundrelationer (CRM) är den term som används för att beskriva information fångas om shoppare. Informationen används för att utveckla databaser som kan brytas till riktar sig till konsumenter baserat på deras geografi, produkt preferenser, utgifter och mer. CRM är ett verktyg som kunniga retail marknadsförare använder för att utveckla reklam, kampanjer och evenemang genom att erbjuda produkter och tjänster som överensstämmer med smak och preferenser för sina kunder och konsumenter.