mynewspapers.net

Roliga och intressanta anförande ämnen

Roliga och intressanta anförande ämnen


Skriva ett tal kan vara en skrämmande uppgift. Oavsett om du är erfaren eller försöker detta för första gången, det är alltid svårt att avgöra hur man börjar. Det finns några riktlinjer att följa, men som kommer att hjälpa dig komma igång och fullt ut slutföra processen att skriva en mycket rolig och underhållande presentation.

Uppmärksamma din publik

Fokusera på den grupp du pratar med. Kommer det att vara kvinnor, män eller båda? Vad är åldern demografiska du arbetar med? Syftet med detta är att hjälpa dig komma med tal ämnen som din publik kan relatera till. Män får ett fniss från ämnen som berör sport eller actionfilmer. De kan relatera till detta. Kvinnor är roade av livsstil situationer---kanske hur man ska hantera sina barn, karriär och betydande andra på samma gång. Om du inte är säker, göra en del efterforskningar på kön och ålder din publik.

Tycker som en komiker

Prata om roliga, ironisk saker som har hänt dig. Den största komiker genom tiderna gör en levande göra detta. För mesta, om det har hänt dig, något liknande har hänt någon i publiken--- eller åtminstone, det har vet hänt att någon de. Oavsett om det är en mindre fender bender, en Sabbad familjesemester eller ett stort misstag på kontoret, kan du ganska mycket garantera de flesta i gruppen lyssnar du kan relatera. Börja ditt anförande med en rolig historia längs dessa linjer, och använda det för att lossa upp publiken. Om du kan få dem att skratta i början, bör resten av ert tal gå mycket smidigt.

Besluta om ditt meddelande

Skapa kroppen av anförandet runt en idé. Är du försöker främja spara djur? Vill du hjälpa människor att lära sig att göra framgångsrik karriär ändringar? Något ämne som gör att människor känner passionerat kommer att fungera för dig. Djur, barn, familj, relationer och arbete är alla områden som de flesta människor kan relatera till. Du kan fortfarande hålla humorn, men det är också bra att skicka ett allvarligt budskap i det centrala organet i ert tal. Se till att det är något du känner mycket starkt för också. Som kommer över i presentationen.

Använd offerter

Dra citat från kända människor att slutföra kroppen av ert tal. Detta kommer att lägga till trovärdighet i presentationen och ge mer dimension vad du försöker förmedla. Om du ger ett tal om hur man blir framgångsrik i affärer, sedan söka på Internet efter berömda citat om detta. De är lätta att hitta. Bara vara säker du ge kredit i ert tal till den person som ursprungligen uppgav citatet. Denna typ av forskning kan också hjälpa ta ert tal i rätt riktning, om du har problem med ett ämne.

Ämnen att undvika

Kom ihåg att du troligen inte vet mycket om de flesta människor i publiken. Så är det en bra idé att undvika vissa frågor, såsom religion, politik och ras. Detta är områden att människor har starka åsikter om på många olika nivåer. Du kunde allvarligt kränka några av dina åhörare om du går åt fel håll på dessa ämnen. I stället undvika dem helt och hållet.