mynewspapers.net

Roliga franska fakta för barn

Roliga franska fakta för barn


"Liberté, Egalité, Fraternité," vilket betyder "Frihet, jämlikhet, broderskap," är mottot för den franska republiken--det största landet i Europa och den femte största ekonomin i världen. Dess folk tala franska. Dess blå, vita och röda flaggan kallas "tricolore." En lång kulturhistoria gör det mest besökta landet i världen. I 2009 besökte 74 miljoner turister Frankrike--det är mer än den egna befolkningen!

Om att gå

Huvudstad, Paris, är hem för den världsberömda Louvren, Eiffeltornet och Notre Dame-katedralen. Ändå är den mest besökta webbplatsen i Frankrike och i Europa, Disneyland park i utkanten av Paris, kallas EuroDisney. Frankrike kan vara mindre än delstaten Texas, men den har mer miles av stränder än California. Södra Frankrike är mycket varmare att Norden, särskilt på sommaren, och besökarna kommer från hela världen att tillbringa sin semester där. Turister kommer även att åka ner i backen av Frankrikes sju olika bergskedjor eller att bestiga Mont Blanc, Europas högsta bergstopp.

Skolor

Franska barn börja skolan runt 08: 00 och avsluta skolan runt 04: 00 Många skolor nära på onsdagar men öppnar på lördag morgon istället. Barnen bär inte uniformer i skolan. Lunchraster är så långa i Frankrike att barn ofta gå hem för att äta lunch. Om de stannar i skolan, serverar skolan dem en trerätters måltid. Snacks och läsk är inte tillåtna.

Mat

Fransmännen älskar verkligen mat och vin. Måltiderna är viktiga ögonblick när hela familjen kommer att sitta ner tillsammans. Klassiska franska rätter inkluderar löksoppa, grodlår och även sniglar! Fransmännen gör 350 olika ostar. Den traditionella "baguette" (en lång pinne av krispigt bröd) bakas flera gånger om dagen för att vara frisk för varje måltid.

Traditionerna

Största nationella firandet är 14 juli, kallas nationaldagen, där fransmännen fira början av revolutionen 1789. Det finns en stor parad i Paris och fyrverkerier i varje stad. En mycket fransk sport är Tour de France cykellopp som varar i ca tre veckor. banan passerar genom många franska städer. Barn älskar att linjen på gatorna, titta på cyklisterna gå och fånga godis och andra godsaker som kastas av traditionella publicitet husvagnen.