mynewspapers.net

Roliga fakta om tallar

Roliga fakta om tallar


Tallar är tänkt att vara den äldsta fröbärande typ av anläggning på jorden och har funnits för 400 miljoner år, som går dem till omkring 100 miljoner år innan dinosaurierna härskade planeten. Alla tallarna är evergreens, vilket innebär att de hålla deras gröna färg hela året, även under vintern. De är också växter som har nålar för bladen. Deras grenar växer i en virvel-liknande mönster runt stammen.

Pine tree reproduktion

Tallar producera både manliga och kvinnliga koner för reproduktion. Två ser helt annorlunda, med kvinnliga konen som förekommer mycket woodier. Manliga kottar befrukta de kvinnliga kottar, som då producerar ett bevingat frö som faller till marken eller transporteras med vinden till andra områden att gro. nya träd.

Ätbara tall

Tallar har ätits av sedan 4000 f.Kr., med många förhistoriska folk skära bitar av den inre barken för mat rutinmässigt. De unga skotten av tallen kan tillagas och sockrade för en söt behandla, medan Barr kan användas för att producera ett te som är rikt på c-Vitamin. Det sägs att Utforskaren James Cartier och hans medresenärer kunde undvika skörbjugg på sina resor med pine nål te infördes till dem genom en lokal indianstam.

Pine nål använder

Barr används också i korg-making i områden där längre Barr göra väva korgar, hattar och andra produkter som möjligt. Barr kan också användas som en växt marktäckning. De bryts ner långsamt och gör marken surare, vilket kan vara användbart att syra-älskande växter som azaleor och hortensior, jordgubbar och Liljekonvalj.

Trätjära

Trätjära är en klibbig substans som produceras från tallar under värme och tryck. Den användes i tidiga tider som en träskydd för varvsindustrin och andra industrier. Trätjära användes som en beläggning för att försegla trä. Det används i veterinärmedicinsk praxis som en antiseptisk och för hovvård i hästar och nötkreatur.

Tall träd trä

Furu är som ett mjukt trä, även om vissa sorter kan vara ganska svårt. Det används i stor utsträckning i byggnad, för både interiörer och exteriörer. Tall träd trä är lätt att arbeta med dess attraktiva korn gör den populär för träbearbetning och möbler.