mynewspapers.net

Rolex-stil Braille klockor Information

Rolex-stil Braille klockor Information


Tillgängliga klockor för personer som är blinda eller synskadade finns i en mängd olika stilar. Armbandsur och fickur kan göras med taktila markeringar att hjälpa människor med berätta exakt tid genom beröring. Rolex gör inte tillgänglig klockor från och med September 2010. Dock finns Rolex "stil" klockor med en taktil display.

Hur man använder en Braille klocka

Klockor med en punktskriftsvisare har en taktil prick på varje nummer runt ansiktet av klockan. Quarter-hour markeringarna kan utmärkas av två prickar. Vanligtvis, har en Braille klocka en tydlig täcka skydda ansiktet som kan lyftas upp för att känna där klocka händer är i förhållande till prickar.

Priset på punktskrift klockor

Genomsnittliga Braille klocka varierar i pris från £26 till £143. Några high-end taktil klockor kan nå £292. Rolex-stil klockor normalt kostar runt £113.

Var man kan köpa Braille klockor

Taktila klockor kan köpas från butiker som specialiserar sig på att göra tillgänglig utrustning för personer med synskada. Rehabmart.com är den enda distributören av Rolex-stil Braille klockor från och med September 2010.