mynewspapers.net

Rökning Fig trä

Rökning Fig trä


Rökning kött och andra livsmedel på en grill ger en läcker dimension av smak till grillad mat. Specifika smak läggas till beror på vilken typ av trä som används för att tillhandahålla röken. Röken av fikon trä förmedlar en något söt, woodsy not till kött som passar bra för fjäderfä, fläsk eller fåglar. Även om fikon trä finns inte lika lätt som andra populära rökning träslag såsom äpple, ek, hickory, mesquite, körsbär eller pecan, är processen densamma för att lägga till trä i grillen under tillagningen.

Instruktioner

• Klipp eller hacka fikon trä i bitar eller chips eller köpa det i formuläret föredrog. Bitar bränna långsammare och ta längre tid att bränna. Marker bränna snabbare och kräver att du lägger till dem oftare i grillen under tillagningen.

• Blöt fig wood chips eller bitar i en hink med vatten över natten innan du använder dem. Kontrollera att skopan och vatten är rena. En bra tumregel är att börja blötläggning trä på samma gång du börjar marinering att köttet är grillat, om det kräver marinering över natten.

• Starta din grill och föra den till rätt temperatur för kött du har valt. Generellt, temperaturen är ganska låg för rökning och tillagningstiden är ganska lång. En bra utgångspunkt är 104 grader C. Förbered ditt kött och placera den på grillen.

• Töm vattnet från trä i hinken. Linda en handfull blöt virket löst i kraftig aluminiumfolie. Slå hål i toppen av aluminiumfolie så att rök att fly när träet är uppvärmd. Använda en massa hål men låt inte aluminium tår.

• Placera aluminiumfolie paketet direkt på glöden av en kolgrill. För en gasgrill, placera den på keramiska briketter eller på grill rosten bredvid köttet.

• Fortsätt tillagningen köttet och se till att temperaturen hålls konstant. Använda en köttermometer för att avgöra när köttet är kokt helt. De flesta kokböcker och grill manualer har en tabell med kött doneness temperaturer.

• Lägg till mer fikon trä under tillagningen om du önskar ett intensivt rökig smak. Men kan för mycket rök göra maten bitter. Det är bäst att börja med en liten mängd att se om du gillar smaken, och sedan öka mängden trä du använder nästa gång om du vill ha mer rökighet. Börja med ca 56.7gr fig trä per matlagning session.

• Ta bort köttet från grillen och låt grillen för att svalna helt innan du rengör askan.