mynewspapers.net

Rock & pärla skärande verktyg

Rock & pärla skärande verktyg


Ursprunget till rock och gem styckning, idag känd som kortfattat formulerat, började på stenåldern. För att underlätta jakt, förhistoriska människor formad rock och andra hårt material att använda som vapen och verktyg. Moderna pärla skära har sitt ursprung i Kina där lapidaries i Zhoudynastin snidad jade, serpentin och andra ädelstenar för ceremoniella och funktionella i tredje århundradet f.Kr. Modern rock och gem skärande verktyg är motoriserade, men uppnå samma ändamål som de av våra pärla-skärning föregångare.

Trimma såg

En av de första stegen i rock och gem skärning är att skapa den grova cabochon. Cabochon är den grundläggande formen som den slutliga ädelstenen härrör och skärs ned från en platta eller en bit av råmaterial. Med hjälp av en markör och formgivningsmall, markeras en disposition på råvaran. En trim såg bladet skär sedan cabochon strax utanför mallen konturerna. Samma utseende som en rund trä såg, trim sågen har en kiselkarbid eller diamant klinga och ett vatten dropp att underlätta skärning av stenen.

Kvarnen/Shaper

När cabochon har skurits till strax utanför markerade mallraderna, kan slipning och forma uppstå. Snarare än en roterande sågklinga, har kvarnen/formaren en slipande diamond-färdiga spinning trumma som slipar grovskuren ädelstenen i form. Många trimma sågar kommer med en konverteringssats att byta ut trim sågklinga med kvarn/shaper trumman. Malning tar bort beskrivs överflödigt material utanför mallen närmare form cabochon till dess slutliga utformning.

Dop potten och Stick

De sista stegen av cabochon forma kräver mer exakt manipulation och kontroll av ädelsten. För att åstadkomma detta, bifoga lapidaries ädelsten till ett handtag eller pinne, kallas ett dop minne, med varmt vax. Dop-stick är en enkel trä pluggen, om 1/8-tums tjock. Det varma vaxet värms i dop kruka. När svalnat, är vax lätt bort efter sten utformningen är klar.

Platt Lap maskin

När monterad till dop minnet äger sista slipning av cabochon rum. Platt lap maskinen åstadkommer detta med fin precision. De malande disk snurrandena platt, som en skivspelare, i stället för lodrätt, som kvarnen/formaren. Diskarna har en diamant yta och sträcker sig från en grov 170 grus till en mycket fin 1.200 grus. Med ädelsten bifogas dop pinnen, lapidaries använda hastighet och tryck att jämna cabochon till sin slutliga form innan polering kan uppstå.