mynewspapers.net

Ritpapper överföring teknik

Ritpapper överföring teknik


Överföra bilder till andra ytor är en naturlig process för quiltning, måleri, broderi, arkitektonisk rendering och även tatueringar. Ritpapper är ett grundläggande verktyg för konstnären som vill antingen experiment med sammansättningen av ett pågående arbete eller för att kopiera en skiss till andra material som papper, tyg och trä.

Historia av ritpapper

Ritpapper överföring teknik


2009 är 200-årsdagen av uppfinningen av ritpapper. I början av 1800-talet används, arkitekter, ingenjörer och föredragandena traditionellt ritpapper. Det gamla receptet för att göra ritpapper med marmor damm, vitlök och fisk lim. I dag görs papperet från lager av cellulosafiber blandat med oljor och hartser att skapa genomskinligt papper.

Hur du använder ritpapper

Ritpapper kommer i olika typer och vikter för bruk på olika ytor. Grafit eller kol-backed specialpapperet placeras mellan bilden överförs och ytan den kommer att överföra till. Ytor kan innehålla trä, papper, kartong, tyg, glas och även plast. Vanligt ritpapper behöver inte alltid grafit specialpapperet inklämt mellan det och överföring ytan. Graphite hand-tillämpas på den tomma sidan av papper fungerar lika bra. En mjuk grafit penna rockar på undersidan av ritningen och sedan grafiten är utsmetad över pappret med en vävnad. Mönster eller kopierade bilden är tejpade överföring yta att hålla det säkert samtidigt dras över med ett trubbigt verktyg som en tråkig penna eller penna.

Teknik för akvarell konstnärer

För akvarell konstnärer funderar på att lägga till en bild till en målning redan pågår, överförs skissade bilden till målningen med ritpapper backas upp med penna grafit. Skissen dras över till imprint grafiten på målningen. Om konstnären är nöjd med hur det ser ut, är bilden införlivat målningen. Om inte, det är lätt raderas från ytan.

Tekniker för Quilters och används

Ritpapper överföring teknik


Broderi och quilt konsthantverk placeras ett ark ritpapper över det mönster eller bilden som ska kopieras. Specialpapperet är halkade mellan kopierade mönster och tyg och sedan dras över med en tråkig penna eller pennan att avtryck bilden. En annan teknik för används är Baste på mönstrad ritpapper direkt på tyget. Papperet är drog tätt på plats med ett broderi hoop till hålla den från att riva. Designen är broderad genom pappret, och när du är klar papperet slits försiktigt bort.

Teknik för vägg väggmålning

Grafit belagd ritpapper är tejpade på väggen och illustrationen dras över för att imprint avbildningen till ytan. Ritpapper är skalade bort för att lämna ett ljus blyertsteckning bakom, som sedan målas.

Återanvända spårade mönster överföringar

Mönster kan återanvändas och överföras till andra ytor som papperet inte är trasiga. Mjuk grafit är tvättbara och kan raderas, så några rester kvar från överföringen kan tvättas bort.