mynewspapers.net

Rit Dye riktningar

Rit Dye riktningar


Om du är intresserad gör lite av slips dör eller om du vill lämna färga dina egna tyger för craft-projekt eller quiltning, Rit färgämne kan vara enkelt att använda och inte innebär tunga kemikalier eller mycket tid. Innan du kan börja förbereda det område som du kommer att arbeta med tillräcklig beläggning, såsom fastställande av plast eller tidning, och din Rit Dye erfarenhet kan ta knappt en timme.

Instruktioner

• Värme 2 koppar vatten i en icke-matskål. Uppskatta eller väga ditt tyg på en skala. Lägga till ett paket Rit pulverform eller hälften av en flaska av Rit flytande lösningen till 2 koppar hett vatten för varje pund av tyg. Rör om färgen med en sked för att blanda vätskan och lös pulvret.

• Fyll din diskbänk eller badkar med mycket hett vatten så djupt som behövs så att tyget eller kläder du arbetar med kan gå i det enkelt. Sätta ditt tyg i det varma vattnet till blöt det från början. Dra i tyget från vattnet utan vrider det och Lägg i en ren hink eller handfatet.

• Häll din 2 koppar dye lösning från steg 1 i diskho eller badkar och rör om väl för att blanda det helt. Öppnar upp ditt tyg bitar en i taget från hinken och placera dem i dye badet tills alla tyg och kläder är i vattnet.

• Rör tyget i dye badet kontinuerligt i minst 10 minuter eller så länge som 30 för att få en jämn färg på materialet. En längre tidsperiod kommer att skapa en mörkare nyans av färgen. När tyget ser ut något mörkare än du vill ha det, då är det dags att dra tyget ut.

• Skölj din tyg med varmt vatten flera gånger fastställande av vattenkylare och kylare med varje skölj tills vattnet är kallt och kör klart. Tvätta tyget omedelbart med varmt vatten och milt tvättmedel och skölj med kallt vatten. Linje torr tyget eller torka i en torktumlare.