mynewspapers.net

Risker med Massageterapi

Risker med Massageterapi


Samhällen över hela världen har använt praktisk behandlig av muskler och mjuk vävnad för att läka i århundraden. Enligt University of Maryland Medical Center, kan massage minska stress och lindra strama, spända muskler. Det kan förbättra hälsan genom att öka cirkulationen och lymfatiska flödet och få en känsla av lugn. Massageterapi är relativt säker, finns det vissa risker inneboende i praktiken. De med medicinska tillstånd bör rådgöra med sin läkare innan du får en massage.

Smärta

Tight eller spända muskler kan vara smärtsamma vid beröring och bli ännu mer inflammerad efter en massage. En djup vävnad massage kräver terapeuten att använda starka påtryckningar för att bryta upp knutar djupt under huden, som kan lämna klienter öm. Den smärta som följer en massage vanligtvis är lättad inom en dag eller två när musklerna börjar att reagera positivt på behandlingen. Lätt massage vanligtvis är lugnande för cancerpatienter, kan även den lättaste beröring orsaka smärta efter strålning behandlingar. De flesta terapeuter kommer att uppfylla en begäran att lätta upp på trycket om det blir för smärtsamt.

Inre blödningar

Gnugga och trycka på en blodpropp kan rubba koagel och orsaka en stroke. Starka påtryckningar kan orsaka skador på inre organ och leda till blödning i sällsynta fall, enligt Mayo Clinic. Storbritannien kräver en licens för massageterapeuter som går igenom utbildning för att undvika allvarliga komplikationer som kan leda till blödningar. Om du har öppna sår eller blåmärken, bör du inte få en massage eftersom gnuggbilden kan irritera området och orsaka ytterligare blödningar. Människor med flebit eller cirkulationsproblem bör undvika massage på grund av risken för blödningar. Efter kemoterapi ta patienter brukar blodförtunnande mediciner. Massage kan orsaka inre blåmärken och andra blödning problem.

Benbrott

Svaga ben kan bryta från trycket vid massage. Om det finns ett hårfäste fraktur i ett ben, kan intensiv gnuggbilden orsaka en allvarligare paus. Massage bör aldrig tillämpas på brutna ben. Enligt American Cancer Society är patienter med skelettcancer i riskzonen för brutna ben från en massage. Fysisk manipulation kan skada svaga ben hos personer med osteoporos eller reumatoid artrit. Ryggmärgsskador kan förvärras från det djupa trycket.

Tumörerna

Massage kan skada mjuk vävnad i en tumör och få den att flytta. Enligt American Cancer Society, kan vävnad manipulation eventuellt bryta upp tumörerna och orsaka dem att spridas till andra delar av kroppen. En massageterapeut bör undvika klumpar och känd tumör områden på grund av den osäkra risken.