mynewspapers.net

Ringorm hos hundar & människor

Ringorm hos hundar & människor


Ringorm finns inte bara på hundar, men även på människor. Det finns ett par olika tecken och symtom på Ringorm hos hundar och människor. Förståelse ringorm kan förbereda dig att vidta extra försiktighetsåtgärder mot ringorm infektioner. Det finns några saker du kan göra för att stoppa din sällskapsdjur och själv komma i kontakt med den fruktade ringorm.

Identifiering

Ringorm är inte en faktisk mask. Det är en svamp som infekterar huden. Denna svamp som kallas dermatofyter. Namnet betyder bokstavligen "växter som lever på huden." Svampen lever på människors naglar, hår och det yttre lagret av huden hos hundar. Det finns många stammar av ringorm. Den vanligaste stammen kallas Microsporum och finns på hundar.

Symtom

Hos människor är nr 1 tecken på ringorm en röd cirkulär ring som stiger på huden. Hos hundar är det vanligaste symtomet en rund område på kroppen utan hår. I samma område är en lesion som växer i storlek om det inte behandlas. Området kan bli mycket kliande, röda och inflammerade för både hundar och människor. Lesioner kan inte vara cirkulär, men spridda över huden. I vissa fall små lesioner blir inflammerad och fylla upp med pus. Ringorm kan förväxlas med mange hos hundar. Som mange, kommer att din hund förlora sitt hår i ansiktet, tassar, öron och svans. Har din sällskapsdjur testas för att se om han eller hon bär på ringorm svampen.

Orsakar

Ringorm kan överföras till en annan person eller djur. Människor kan smittas från hundar och vice versa. När smittad, kan sporer leva en lång period av tid utanför kroppen av en människa eller hund. De kan leva i sängkläder, matta och kläder. Ringorm kan smitta din hund mer än en gång om det inte behandlas korrekt. De flesta ringorm infektioner uppstå under höst och vinter månaderna i USA. Svampen är dock mycket frodas i kvavt och varmt klimat.

Behandling

Ringorm infektion kan bota sig själv hos hundar, men det kommer att ta tre eller fyra månader. Om du inte behandla ringorm med medicinering, riskerar du möjligheten att ingå infektion, som kan spridas till din familj och andra husdjur. Plus, din hund kommer att drabbas av inflammerad hud som är röd och kliande. Veterinärer och läkare rekommenderar ofta speciella schampon för hundar och människor att bota ringorm infektionen. Tvätta din hund två gånger i veckan hjälper. Veterinärer får också föreslå en grädde lotion som Lotrimin eller mikonazol grädde. För närvarande finns det inget vaccin eller botemedel mot Ringorm hos hundar och människor.

Förebyggande

Bada din hund regelbundet med en antibakteriell tvål om han har utsatts för ringorm. Tvätta eller om möjligt ersätta din hund säng och leksaker. Tvätta sängkläder och kläder i varmt vatten direkt. Dammsug dagligen och har din matta professionell ånga-ren att döda exponering för svampen. Också, städa hela huset med blekmedel eller tvål och vatten kommer att hjälpa döda Sporerna. Om du misstänker att du eller din familj kan ha ringorm, hålla dem hem från arbete och skola. Isolera din hund från andra människor och husdjur.