mynewspapers.net

Rimmade ord och spel för barn

Rimmade ord och spel för barn


Elementära skolbarn undervisas om språk, ordförråd och ordet familjer med spel och aktiviteter med rimmade ord. Rimmade ord är grupper av två eller flera ord som har samma ljud. Klasslärarna läsa böcker till studenter fylld med rim och planerar aktiviteter för att förstärka klassrummet lektioner om rimord.

Rimmade ordspel bollen

Grundskoleelever lär roligt med rimord och hur man och erkänna dem när de läser. I det här spelet anpassade från webbplatsen undervisning idag spela studenter rimmade ord bollen att förstärka vad de har lärt sig om ord som rimmar. Läraren börjar genom att studenter till mattan och läsa en rimmad bok, såsom "Jesse Bear, vad kommer du på dig?" av Nancy vit Carlstrom eller någon Dr. Seuss bok. Hon påminner eleverna vilka rimmade ord låter som. Då sitter eleverna i en cirkel på golvet. Läraren väljer en student, rullar bollen till henne och säger, "Susie, ordet är katt." När Susie säger ett ord som rimmar med "katt", rullar hon bollen tillbaka till läraren. Då, säger läraren en annan elevs namn och ett ord för dem att rimma. Läraren fortsätter runt cirkeln så att alla elever har en chans att ge en rimmade ord.

Knäppa, knäppa, klappa

Eleverna lära sig om språket och hur orden rimmar med upprepning och helklass spel. I denna cirkel spel från Team lärresurser, elever öva med rimmade ord. När hela klassen är i en cirkel, går läraren med dem i repetitiva rörelser "klappa, klappa, snap... klappa, klappa, snapin." När läraren anser att klassen har en bra rytm, börjar hon spelet. Hon börjar med "klappa, klappa, snap, boll." Eleven att hennes rätt går "klappa, klappa, knäpp" och avslutas med ett ord som rimmar med "boll." Nästa studenten väljer ett annat ord som "klappa, klappa, snap, bat." Detta fortsätter som studenter försöker hålla rytmen som de tänker på ord att rimma.

Fåren i en Jeep

Lärare använder bilderböcker för att hjälpa eleverna att lära sig nya begrepp lärs ut i klassen. I denna aktivitet från A till Z lärare grejer webbplats använder lärare boken "Får i en Jeep" av Nancy E. Shaw för att skapa en klass rimmade bok. Lärare läsa berättelsen till klassen. När hon är klar, skriver hon några av de ofta använda ord, som "får" och "styra" på diagram papper. Hon påminner eleverna att rimmade ord låter likadant och ber dem för ord du lägger till i diagrammet som rimmar med "får" och "styra." Hon har varje barn gå till sin plats med ett tomt pappersark. Varje barn veck hans papper på mitten. På en skriver halv han en mening med ett ord. Han skriver en mening inklusive ett rimmade ord på den andra halvan. Studenter cirkla de ord som rimmar med en krita. När eleverna är klar, sätter läraren papper ihop till en klass rimmad bok.