mynewspapers.net

Riktlinje för att skriva ett avskedstal

Riktlinje för att skriva ett avskedstal


Säga farväl till familjemedlemmar vänner eller värderade kollegor är alltid bitterljuv, men nyckeln till att skriva en framgångsrik avskedstal för att visa din uppskattning för människor du säger adjö till och lämna dem känner sig optimistisk att du kommer att träffa igen.

Strukturera ditt tal

Farväl tal att vara naturligt informella, det finns inga gyllene regler, men du kan följa en grundläggande hävdvunna struktur genom att börja med en rolig anekdot att bryta isen och ägnar huvuddelen av ert anförande att tacka folk för deras stöd och påminna om de goda tiderna du hade tillsammans. Notera av minnesvärda händelser och komiska minnen innan du börjar skriva ditt tal. Din slutsats, som är en möjlighet att önska din publik, kan också innehålla ett citat från en dikt, en låt eller ens en bön, om du säger farväl till nära familjemedlemmar och vänner.

Anekdoter

En rolig, väl valda anekdot, eller två, i början av ert tal ger det till liv och hjälper diffus sorg säger adjö. Kom ihåg att du inte är på ett bröllop, och undvika minnen som kan skämma ut eller irritera de inblandade. Anekdoter fungerar bra i farväl tal eftersom, med deras fokus på delade minnen, hedra de obligationer du smidda med människor som spelat en så viktig del i ditt liv. Få din penna att arbeta på de udda och ovanliga Anekdoterna, som lata fredag eftermiddag dig och dina kollegor tillbringade kopieringsmöjligheter varandras fötter!

Säga tack

Tacka de människor som har stöttat och uppmuntrat du är en förutsättning för ett avskedstal, men det är de personliga detaljer som gör din farväl rörliga och minnesvärd. Detta är det dags att ge en ärade nämna att kollegan du lämnat en stadig tillförsel av choklad när du kämpar för att möta en tidsfrist, chefen som var så stödjande när en familjemedlem var sjuk, eller vän eller familj medlemmen för alla gånger hon plockade du upp från flygplatsen och gjorde du se den roliga sidan av livet när du dig ner.

Säger adjö

Farväl tal ingå naturligt i önskar alla framtida lycka och framgång, och berätta för dem hur mycket du kommer att sakna dem. Detta är potentiellt knepiga, eftersom du vill finna en balans mellan att uttrycka dina känslor och avgår på en upbeat not. Nyckeln är att hålla det enkelt och uppriktiga. Du kunde säga något i stil med: "Jag kommer att sakna er alla så mycket, men kom ihåg än jag är aldrig mer än ett telefonsamtal bort." Det är också vanligt att avsluta farväl tal med en förutseende citat från en dikt eller bok, eller du kan låna från författarens Richard Bach tröstande ord: "kan miles verkligen skilja dig från vänner... Om du vill vara med någon du älskar, är du inte redan det?"