mynewspapers.net

Reumatoid artrit i hästarReumatoid artrit i hästar händer på samma sätt hos människor. Det är en kronisk sjukdom som drabbar lederna. Medan det finns ingen bot för sjukdomen, är symptomen behandlingsbar. Dock att sjukdomar och symptom förvärras med tiden.

Orsakar

Orsaken till reumatoid artrit i hästar är allmänna slitaget i fogarna med tiden. Lederna blir inflammerade och ömma, vilket resulterar i ben erosion och en minskning i brosk. Ledbrosket hjälper dämpa ben när de bär vikt. Utan denna brosk blir promenader och löpning mycket smärtsam.

Symtom

Reumatoid artrit är svårt att diagnostisera i ett tidigt skede. Som sjukdomen bär på, visas Hästens leder utvidgade och röda. De kommer också att varm vid beröring, signalering inflammation. Hästen kan uppleva problem promenader eller gå och köra med hälta. Detta är vanligtvis fallet i senare delen av sjukdomen.

Behandlingar

Det finns inget botemedel för reumatoid artrit. Symtomen är behandlingsbar och vissa gemensamma kosttillskott kan ges att bromsa utvecklingen av sjukdomen. Din veterinär kommer att kunna ordinera rätt mediciner och behandlingar för din häst. Den kommer oftast bestå av allmänna utövandet av gemensamt, en inflammation medicinering och skarven öka.