mynewspapers.net

Retail tävling idéer

Retail tävling idéer


Detaljhandelsförsäljning kan vara ett svårt sätt att tjäna sitt uppehälle. Timmarna är ofta lång och omfattar vanligtvis kvällar, helger och helgdagar, och säljare ofta måste ta itu med svåra eller krävande kunder. En försäljning tävling kan hjälpa motivera medarbetare, samtidigt ge dem möjlighet att tjäna extra inkomst. Detta kan leda till ökad försäljning och vinst för butiken.

Sport tema

Hålla en tävling i en sportaffär att se vilken säljare kan sälja de mest säsongsartiklar. På uppkomsten av baseball säsongen, kan en säljare till exempel tjäna "körs" varje gång de säljer en produkt som ett basebollträ och eller handske. Säljare kan tjäna flera körningar genom att sälja särskilda "home run" objekt som autentiska major league team tröjor eller jackor. Säljare med mest går i slutet av en månad får biljetter till en major league spel.

Största försäljning

Tilldela den säljare som genererar störst försäljning från en kund. Detta kommer att uppmuntra säljare att främja "tillägg" objekt som modeaccessoarer i en klädbutik eller utökade garantier i en elektronikaffär.

Lönat lördag eller söndag

För många som arbetar inom detaljhandeln, är en av de största nackdelarna med att arbeta på några, om inte alla, lördagar och söndagar. Belöna de bästa säljarna i månaden en betald lördag eller söndag utanför, eller låta dem välja en dag som passar dem bäst.

Store duell

Vissa återförsäljare har flera butikslägen i en stad eller region. Pit butikerna mot varandra för att se som kan producera de mest försäljning i en angiven tid. I situationer där en butik vanligtvis genererar en större försäljningsvolym än en annan på grund av plats, Mät andelen av ökat försäljningen för varje butik snarare än försäljning volym. Vinnande butiken får en betald part eller utflykt från företaget.

Holiday Display tävling

Håll en display tävling under jullovet. Varje avdelning kommer att debiteras med skapandet och utförandet av en jul decorating tema. Till exempel i ett varuhus i leksaksavdelning kunde skapa en "tomtens verkstad" område medan departementet bil tema skulle kretsa kring tillbehör för din "släde". Den store ledningsgruppen väljer vinnare. Varje medlem i vinnande avdelningen får en ytterligare shopping rabatt under semesterperioden.