mynewspapers.net

Repad ögonsymptom

Repad ögonsymptom


Har du en konstant känsla av att ha något i ögat? Har ditt barns ögon blir röda utan uppenbar orsak? Är ditt barn gräva på hans ögon och klagar på smärta? Detta är alla vanliga symtom på en repad öga, en av de vanligaste ögonskador. Att känna symtom på en repad ögat hjälper dig få en snabb diagnos om du eller ditt barn har denna skada.

Orsakerna till en repad öga

Den tekniska termen för en repad öga är hornhinnan nötning. Detta inträffar när ytskiktet av hornhinnan bryts. Hornhinnan är den klara delen av ögat genom vilka ljus kommer in, slå på synnerven och tillåter oss att se. De flesta fall av hornhinnan nötning uppstå när patienten har genomgått ett trauma som skadade ögat, men en ögonfrans som förvandlar i eller en infektion av ögonlocket kan också orsaka det. En fläck som får in i ögat och inte spolas snabbt kan vara en orsak, och barn kan skada deras hornhinnor av misstag repa sina ögon.

Symtom

Patienter med repiga ögon har överdriven riva, rodnad i vita i ögat och ibland smärta. Vissa patienter med detta tillstånd är känsliga för ljus. Det vanligaste symtomet på en repad öga är känslan av att något är i ögat. Patienten kommer att blinka hela tiden. Barn vars ögon är repig kommer vanligtvis gnugga ögonen, och spädbarn blir väldigt kinkig utan uppenbar orsak och bat på det drabbade ögat.

Första hjälpen

Omedelbar medicinsk behandling för en repad öga är viktigt. Enligt Mayo Clinic, kan hornhinnan skrubbsår bli infekterade, vilket leder till en korneal sår. Medan du väntar till doktorn, kan du utföra några grundläggande första hjälpen. Mayo Clinic rekommenderar skölja ögat med koksaltlösning att ta bort alla utländska organ. Blinkar kan också hjälpa spola ut ögat. Om detta inte hjälper, dra din övre ögonlocket över den lägre för ett ögonblick. Gnid eller inte röra ögat, eftersom detta kommer att förvärra skadan.

Diagnosen

Den vanligaste diagnostiska test som används för patienter med repiga ögonsymptom är en fluorescein synundersökning. Detta innebär att placera en orange färg i ögat. Färgen orsakar inte något obehag och spolas lätt genom tårar. När färgen har dränkts, läkaren kommer att lysa en fluorescerande ljus in i syna, letar efter repor. Om ögat är repad, visas repor orange, eftersom färgen kommer att hålla fast dem.

Behandling

Enligt Dr Mitsugu Shimmyo, en New York ögonläkare, är den vanligaste behandlingen för en repad öga en lapp för ögat. Plåstret håller ögat sanitära och blockerar ljuset, vilket gör att hornhinnan att läka. Många läkare och ögonläkare kommer att ordinera antibiotika mot infektion. Om patienten upplever mycket smärta, kan narkos droppar hjälpa. Om dessa åtgärder inte är praktisk eller fungerar inte, kan en mjuk kontaktlins utan recept sättas in för att fungera som en "bandage" för en repad hornhinna.