mynewspapers.net

Renhållare av tundran

Renhållare av tundran


En scavenger är ett djur som söker upp döda djur för att äta dem. Även vissa djur är uteslutande asätare, finns det också många rovdjur som kommer att ta till rensning beteende när maten är knappa. De är en viktig del av livsmedelskedjan. Flera asätare fylla tundran.

Arctic Wolf

Arktiska vargen är en tundra rovdjur som har stark rensning tendenser. Även om de tenderar att offer på rådjur, hare och små gnagare, kommer de också stjälk isbjörn dödar, köra bort mindre asätare från dödar så att förpackningen kan äta.

Fjällräv

Fjällräven lever på sjöfåglar, gnagare och sjöfåglar, men en stor del av sin diet kommer från rensning. Fjällräven söker ut tätningar som isbjörnen dödar. Som den polara björnen äter mestadels späck av försegla, finns det oftast gott om kött och skrotar kvar för Fjällräven.

Vittrut

Vittrut är sjöfåglar som lever på kustnära tundra områden samt packad is, havsklippor och floddeltan. En stor del av deras kost innehåller kött från död fisk och döda fåglar, men de lever också på sjöfåglar och fisk.

Snowy ugglor

Snowy ugglor finns över tundran---även på is pack, där det finns ingen gnagare. Dessa rovfåglar är mycket härdiga och där de inte kan hitta bytesdjur, de kommer att ta till efter isbjörnar och rensning rester från isbjörn dödar.

Wolverines

Järven är hård rovdjur kan köra ner äldre älg eller caribou, s angränsande områden som som fastslår att de är främst asätare. De kommer att bära bort slaktkroppar av älg och caribou huvuden från vargen dödar, och i tider när maten är magert, wolverines kommer att återvända till gamla dödar för att äta frysta ben och skinn.