mynewspapers.net

Reminiscing spel för seniorer

Reminiscing spel för seniorer


Äldre människor har ofta reminiscing om tidigare och att komma ihåg alla de bra saker som hänt under sin livstid. Reminiscing spel är ett sätt att tillbringa en eftermiddag med familj och vänner att dela, jämföra och lära sig om andra. Spelen spelas bäst med små grupper, så att alla gott om tid att dela sina tankar.

Minnesspel

Reminiscing spel för seniorer


Be alla deltagare i spelet att hämta gamla bilder av familj, vänner och händelser i deras liv. De kan också ge andra minnessaker som gamla rätter, tyg, klippböcker och bokstäverna--något som är meningsfullt för dem.. Sätta in objekt i centrum av ett stort bord. En person börjar med att plocka upp ett objekt som inte tillhör honom och den person som tog bilden eller objektet måste ge en kort redovisning av artikeln eller foto, påminna om tidigare erfarenheter. Ställ in en anslagstavla med bilder av deltagarna i yngre åldrar och har folk gissa vem de är.

Musik och sång

Reminiscing spel för seniorer


Musikaliska spel och sjunga sånger är ett sätt att jogga minnet och njuta av en livlig. Höra en gammal låt ofta får oss att minnas en tid eller en viss händelse. Sätta en låt på ett senaste årtionde och varje person kan återuppleva en speciell och kanske romantiska händelse genom musiken. En särskild låt kan skapa en våg av reminiscing från mer än en person som spelar spelet. Om gruppen har dans, har varje person få upp och imitera en dans som var populära med låten. Har ett pris för en med de flesta minnen eller den bästa dansaren.

Spel med frågor

Reminiscing spel för seniorer


Har alla skriva ut flera specifika frågor om tidigare livserfarenheter. Frågor som "Vem har lärt dig att laga mat?" eller "Vad kommer du ihåg i första klass?" eller "Vad var ditt första jobb?" är bra för detta spel. Ta alla frågor och lägg dem i en skål för ritningen. Varje person har att rita flera frågor och svar till bäst av hans minne. Detta spel ger minnet ett bra träningspass, och ger en hel del skratt.

Spel

Reminiscing spel för seniorer


Du kan göra ditt eget trivia spel att röra upp massor av reminiscing. På ena sidan av papperet lägga ner frågan om olika historiska eller underhållning har fakta från senaste decennierna, och på baksidan fyra svarsalternativ. För att skriva dina egna frågor Använd en tung vikt papper och skär papperet i små fyrkanter i olika färger för olika kategorier. Ställ in två lag och har en belöning för det vinnande laget. Detta är inte bara ett underhållande spel, men en som kommer att vara pedagogisk om åren som gått.