mynewspapers.net

Rekrytering konsult intervju Tips

Rekrytering konsult intervju Tips


Intervjua en rekrytering konsult position är annorlunda än de flesta karriärer eftersom denna professional spenderar sin tid intervjua människor. Han är medveten om de frågor han vill spörjas, hur man svarar och alla de tips som andra yrkesgrupper antingen inte vet eller måste studera. Å andra sidan, eftersom intervjuaren vet hon intervjua en annan HR professional, kan hon göra något ovanligt eftersom hon vet att han vet vad hon vet.

Studera andra intervjuer

Eftersom en rekryteringskonsult allmänt tillbringar sin tid på andra sidan av intervju skrivbord, är det viktigt att anpassa sig till hur det känns att bli intervjuade, snarare än intervju. Finns video webbplatser som www.utube.com och video.google.com och typ i "intervju." Studera andra HR-proffs genomföra intervjuer och ger tips på förberedelser och svara på frågor. Många gånger, du lär dig saker du aldrig tänkt på. Till exempel du kan upplevas i ställa rätt frågor, men anser du att detaljer som hur intervjuade är klädd, om de kom sent eller deras kroppsspråk? Dessa tips hjälper dig när du sitter för din egen intervju.

Forskning företaget

Var noga med att spendera lite tid att forska i företaget och/eller den person som kommer att genomföra intervjun. Visar att du är kunnig om verksamheten visar att du är seriös och förberedda. Intervjuaren kan direkt be dig om du vet något om företaget. Med hänvisning till flera fakta skulle vara ganska imponerande. Du kanske också att väva in din kunskap under en annan fråga. Till exempel, om du vet att företaget är specialiserad på rekrytering inom vården, och har ställt en fråga som hur du förbereder för en intervju, kan du svara med att säga något i stil med "Tja, jag vet att företaget"X"fokuserar på vård-området, så när jag rekrytera hälso-och kandidater, är det första jag söker sina licenser..."

Ge exempel

Avse nuvarande företag strävanden din upplevelse. Till exempel om företaget är bara i början att bygga en närvaro i Europa, du kanske kunna citera någon erfarenhet du hade rekrytera för företag i Europa, eller om du var i ett tidigare företag som expanderat till den europeiska marknaden, kan du dela en anmärkningsvärd prestation.

Praktiken

Praxis kan inte göra perfekt, men gör det bättre. Har en vän som rollspel en intervju med dig. Om möjligt, göra en video eller ljud inspelning av en intervju som du utför. Studera kandidatens svar och uttryck. Som tittar på intervjun kan en andra gång, medan oengagerade, ge dig bra tips i hur man effektivt svara på frågor. Tänk på de mest sannolika frågorna intervjuaren frågar. Skriv ner de bästa svar du kan tänka dig och praxis säger dessa svar om och om igen.

Kroppsspråk

Några praktiska tips att många intervjua yrkesverksamma bör vara medveten om är vikten av anländer tidigt, att bibehålla ögonkontakt med intervjuaren och inte korsar armarna framför bröstet--eftersom detta ger ett intryck av att du gömmer något. En av huvudanledningarna till HR-personal ge för att inte anställa någon är en brist på intresse och entusiasm. Tänk positivt. Som förekommer avslappnad och "lämnar din stress på dörren" gör ett mycket bättre intryck.