mynewspapers.net

Rekommenderas metall för tunga smycken

Rekommenderas metall för tunga smycken


En tunga piercing är gemensamma piercing, ligger direkt i mitten av tungan. Tungan är dock ett mycket känsligt område och full av många, stora blodkärl. Detta är varför du måste se till din piercer är certifierat och att han använder rätt metallen för din tunga ring eller bar.

Kirurgkvalitets stål

Kirurgkvalitets stål används vanligen för en piercing och innehåller komponenter som förhindrar korrosion och göra det osannolikt dina smycken kommer att repas. Kirurgkvalitets stål har också en blank yta, vilket gör det till ett attraktivt val för tunga smycken. Kroppen-Piercing.com, en online spindelväv skriven av en piercer och läkare från en australisk klinik rekommenderar kirurgkvalitets stål som en av de mest lämpliga metallerna för tungpiercings.

Massivt guld

Guld har alltid varit ett populärt val som en piercing metall. Enligt tungan Piercing ringar, ett råd hemsida och smycken butik, som forskarna är medvetna, det finns inga element i guld som orsakar hudirritation eller allergier. Även om dyrare än kirurgkvalitets stål tungan barer, guld är hållbara, långvariga och ser bra ut också. Fjorton eller 18 karat skulle vara bäst.

Titanium

Titan är en lätt metall vanligen för piercing smycken. Enligt tungan Piercing ringar är Titan säkra och hållbara. Tungpiercings gjorda av Titan innehåller nickel och därför inte kommer att orsaka allergiska reaktioner. Kroppen tenderar också att acceptera Titan på grund av dess neras kvalitet, medan andra metaller, såsom silver, kan orsaka hudirritation.

Metaller för att undvika

Undvika metaller som silver, guldpläterade guld eller någon annan typ av falska guld, silver, Titan eller rostfritt stål. Dessa metaller kanske användbar efter inledande piercing men rekommenderas inte tills såret har läkt. Dessa metaller reagerar dåligt med vatten och luft. Silver angrips dåligt och detta är inte något du vill ha i din tunga. Förgyllning på platinerat guld kommer att också avklinga i tid, lämnar dig med en metall under som inte kanske är säker.