mynewspapers.net

Rekommenderade dieter för tonårsflickor

Rekommenderade dieter för tonårsflickor


En hälsosam kost för en tonårig flicka handlar om inte bantning. För många tonåringar lider av ohälsosamma kropp bilder från tidningar och TV. Dock om en tonåring vill uppnå en hälsosam vikt, vara energisk och ställa in sig för livslång hälsa, bör det uppmuntras. Detta görs inte om "bantning", men genom att skapa sunda och förnuftiga matsedlar.

Protein

Protein är viktigt för någons kost, oavsett vilka deras kost mål. Tonåringar behöver protein även mer än vuxna, eftersom tonåring kroppar fortfarande växer. Tonårsflickor bör äta mestadels magert protein från källor som kyckling och fisk. Ägg, bönor och nötter är också bra protein källor att variera vilken typ av protein tonåringar äter och bra alternativ för vegetarianer. Dagliga, tonåriga flickor bör äta cirka 156gr. protein.

Kolhydrater

Tonårsflickor också måste äta kolhydrater, men ska äta fullkorn källor snarare än raffinerade eller vitt mjöl. Grupptryck och populariteten av låg-carb diet kan göra tonåring flickor vill undvika kolhydrater, men låg-carb diet är ohälsosamma och ett särskilt dåligt alternativ för en växande kropp. Fullkorn är en viktig källa till järn, liksom vissa grönsaker och kött. Så många som 27 procent av tonårsflickor har lägre än normal järn. För tjejer som inte gillar rött kött, mer av mängden järn måste komma från alternativa källor.

Mejeri

Kalcium är viktigt i hela livet, men det är helt avgörande i tonåren. Innan en flicka når sin 20s är när kalcium tillsätts ben av kroppen. Eftersom kvinnor löper ökad risk för benskörhet när de blir äldre, blir det särskilt viktigt för tonårsflickor att ha en kost rik på kalcium. Det rekommenderade dagliga intaget av kalcium är 700mg. En frisk tonåring tjej kost bör definitivt innehålla denna mycket kalcium från olika källor. Det mesta kommer från mejeriprodukter.

Frukt och grönsaker

En tonårig flicka bör basera de flesta av sin kost runt frukter och grönsaker. Detta är särskilt viktigt när man tittar på snacks. Tonåringar är aktiva och växande, och så får finna sig att bli hungrig under dagen. Det är viktigt att mata hunger, men en bit frukt eller några styckade grönsaker är ett mycket bättre mellanmål än en påse chips.

Faror

Ordet "diet" bör användas med yttersta försiktighet runt tonårsflickor. Tonårstjejer har hög risk för att utveckla ätstörningar och trycket som tonåringar varje dag ställs inför kan ofta göra dem vill experimentera med Dieter. Alltid betona näring över bantning, och att göra hälsosamma val över räkna kalorier när man diskuterar mat med en tonårig flicka.