mynewspapers.net

Reklamchef arbetsbeskrivning

Reklamchef arbetsbeskrivning


En reklamchef är en person som arbetar för att främja ett företags produkter eller tjänster. Reklam chefer är anställda i ett brett spektrum av branscher och arbetar i samklang med marknadsföring och försäljning avdelningar för att hjälpa ett företag att generera inkomster. På toppen av det, ad chefer anställa, utbilda och rikta sina staber och hålla reda på en reklambudget.

Grunderna

Advertising chefer övervaka alla kampanj deras företag eller klienter använder för att marknadsföra sig själva, via allt från radio och TV att tidningar till Internet. AD chefer sätta en positiv vinkling på vad deras företag erbjuder, och ibland, hur det är bättre än konkurrenterna. De är ansvarig för utformning av annonser, komma med klyschor kretsade kring olika kampanjer och bara allmänt belyser företagets bästa attribut. AD chefer måste också följa och analysera vad andra gör, ett försök att göra vissa egna kampanjer är aktuella eller "trendiga".

Färdigheter

En bra reklam manager är drivande, professionell, energisk och en skicklig problemlösare. Han bör ha stark skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga, som han behandlar alla från klienter till kunder till sina egna anställda. Han måste också vara mycket organiserad och kreativa, och vet hur man samordna och motivera medarbetare. Och eftersom mycket av en annonsavdelningen arbete sker med datorprogram, en annonshanteraren kommer sannolikt att behöva åtminstone grundläggande kunskaper om teknik.

Bakgrund

De flesta företag leta efter kandidater med en kandidat eller magister examen vid anställning av en reklamchef. Många chefer har att spendera tid arbetar på lägre nivåer av yrket, eller med ett marknadsförings- eller team, innan främjas till en övervakande ställning. Ifall det behövs en högskoleexamen, förväntas blivande ad chefer vanligtvis har fokuserat på kurser inom reklam, marknadsföring, business, PR och kommunikation.

Framtidsutsikter

Mer än 44.000 personer var anställda som reklam chefer i maj 2008, enligt US Bureau av Labor Statistics (BLS). Jobb för ad chefer förväntas förbli stadig och uppleva lite förändring från 2008 till 2018, BLS rapporterade. "En förväntad ökning av antalet TV- och radiostationer och en kraftig ökning av mängden reklam i digitala medier... kommer att generera ett behov av reklam chefer att övervaka nya och innovativa reklam program," rapporterade BLS.

Resultat

Reklam chefer tjänat en median lön på någonstans från £18,850 till mer än £66,950 per år i februari 2010, enligt PayScale. Mycket av detta intervall berodde på den reklamchef erfarenhet som branschen där hon arbetat. Samtidigt rapporterade BLS att några ad chefer tjänade mer än £82,550 per år i maj 2008.