mynewspapers.net

Reglerna för spelet monopol

Reglerna för spelet monopol


Parker Brothers förvärvat rättigheterna till spelet monopol 1935. Sedan dess har har monopol en varaktig familjens favorit, inspirerande monopol nätter bland vänner och familj. Föremål för monopol är enkel: Köp, hyra och sälja så mycket egendom som du kan och försök att monopolisera styrelsen och vinna spelet. Lära sig spela monopol är lätt, men mastering strategier behövs för att vinna krävs en grundlig förståelse för reglerna.

Ställa in

Varje spelare väljer en spelet token och bankman designeras. Banken håller pengarna och lagfarter till egenskapen. Bankiren ger varje spelare £1,500 att starta: £500 (två), £100 (två), £50 (två), £20 (sex) och fem varje £10, £5 och £1. Varje spelare kastar tärningen, och spelaren med det högsta kastet går först.

Flytta runt i styrelsen

Som varje spelare rullar tärningen, flyttar han runt bordet. Flera saker kan hända, beroende på torget du landa på. Om du hamnar på "Chansen" eller "Gemenskapen bröst", du dra ett kort och gör som kortet instruerar. Det gick att flytta framåt eller bakåt, betala pengar till andra spelare eller samla en ekonomisk bonus, bland annat. Om du landar på egendom, har du möjlighet att köpa fastigheten om det inte redan ägde. Om fastigheten ägs, måste du betala hyra till ägaren som anges på lagfart för fastigheten. Om egenskapen är inte ägs och du inte vill köpa det, egenskapen går upp för auktion och högstbjudande får egenskapen. Om du kastar dubbel, får du flytta din token igen, men om du kastar dubbel tre gånger i rad, måste du flytta din token till "Fängelse." Varje gång du passerar "Gå," får du £200.

Betala hyra

När du hamnar på någons egendom, betalar du hyra till dem rubrik. Om egenskapen har varit intecknad, behöver du inte betala hyra. Om fastighetsägaren äger alla färger för en property group, måste du dubbelt så mycket på dådet. Ägare har rätt att bygga hus på sin egendom, avsevärt öka hyresbeloppet. Det är en bra idé att göra ditt bästa att blockera andra spelare från äger hela fastigheten grupper, eller monopolisera styrelsen. När fyra hus har placerats på en fastighet, kan ägare köpa ett hotell, öka hyran ännu mer.

Att få ur "Fängelset"

Det finns ett par olika sätt du kan få av "Fängelse." Du kan betala borgen (£50), använda en "Få av fängelse gratis" kort om du har ritat en från kortdäcken eller köpt en från en annan spelare, eller du kan prova att rulla dubbel. Om du kastar dubbel inom tre försök, du befrias från "Fängelse", men du får inte ta en sväng under rundan. Om du misslyckas att rulla dubbel efter tre försök, är du tvungen att betala de böter som friges.

Inteckning, handel och försäljning av fastigheter

Om du kör ont om pengar och måste betala hyra eller vill köpa fastigheten och inte har tillräckligt med kontanter, kan du inteckning egendom som du äger för värdet på dådet. Om en spelare hamnar på din egendom medan det är intecknad, dock kommer du inte att kunna samla hyra tills du har betalat att återföra fastigheten spelar in. Du kan handla dina egenskaper med en annan spelare eller sälja din bostad någon gång under din tur, innan eller efter du kasta tärningarna och flytta.

Slutar spelet

Spelare elimineras från spelet som de får slut på pengar och förklara konkurs. När du inte längre har egenskapen att sälja, handel eller inteckning för kontanter, du avgå från spelet. Den sista spelaren med pengar förklaras vinnaren av spelet.

Strategi

Mycket av spelet monopol beror på tur i rullen, men det finns några strategier du kan använda för att öka dina chanser att vinna. Om du hamnar på en egenskap som du vill köpa och du vet att andra spelare inte har råd att slå dig i en auktion, passera på fastigheten och låta det gå upp för auktion. Du kan köpa fastigheten mycket billigare än titeln värdet, beroende på hur högt andra spelare bud. Köpa så mycket egendom som du kan, även om en annan spelare redan äger en fastighet i gruppen. Detta är ett bra sätt att förhindra att spelare från att kunna bygga vidare på dessa egenskaper, och det ger dig utnyttja för senare, om spelaren blir en fastighet du behöver.