mynewspapers.net

Regeringens svar på barnfattigdom

Regeringens svar på barnfattigdom


Familjer med en inkomst under hälften av medianinkomsten för landet betraktas av de officiella federal prognoser i USA i fattigdom. Barn känner de allvarligaste effekterna av barnfattigdom, att skapa en cykel som är svår att bryta. USA ligger efter många andra industrialiserade länder, med högre andelen barnfattigdom.

Effekterna av fattigdom

Utan tillräckligt med mat för korrekt näring kan barn inte fokus i klassrummet, bidrar till hög dropout priser från skolan och analfabetism. Barn som lever i fattigdom är mer benägna att utsättas för droger, kriminalitet, gäng och arbetslöshet, och är mer benägna att drabbas av våldsamma brott-relaterade dödsfall. Deras föräldrar ansikte ekonomiska svårigheter som i sin tur påverkar deras barn när arbetsgivare inte ger betald föräldraledighet eller flexibla arbetsscheman.

Svaren då och nu

1964 förklarade President Lyndon Johnson ett krig mot inhemska fattigdom. Sedan dess har har den amerikanska regeringen finansierat hundratals miljoner dollar till stora och små städer över hela USA Efter den globala ekonomiska krisen 2008, President Obamas ekonomiska stimulanspaket syftar till att utöka finansieringen av utbildning och skolbaserade initiativ. Ytterligare finansiering har bidragit till att höja prestationen för missgynnade barn med finansiering för förskola program som försprång och college-nivå stöd som Pell Grant, som bidrar till låga inkomster ungdomar gå på college. "Sådana investeringar kan stänga prestation luckor och förebygga fattigdom i nästa generation," skrev Jane Waldfogel, Professor i socialt arbete och Public Affairs vid Columbia University.

Regeringens program

Det finns många federalt finansierade program i USA som syftar till att minska effekterna av barnfattigdom. 1975 gjordes skola frukost program permanent i skolor över hela landet. Fungerar precis som programmet skollunch, är elever från familjer som tjänar upp till 130 procent av federala fattigdomsgränsen berättigade till en gratis frukost, medan de vars familjer tjänar mer kan betala ett reducerat pris. TANF, eller tillfällig hjälp för behövande familjer, är ett program som allokerar federala pengar till staterna. Staterna använda pengarna för att hjälpa familjer uppnå självförsörjning och försäkra att barn får rätt skötsel. Kvinnor, spädbarn och barn eller WIC, är ett program som ger federal bevilja pengar för staterna att ge mat, hälsovård och näringslära låginkomsttagare mödrar som är gravid eller har barn upp till 5 års ålder.

Programmet brister

Trots statligt stöd är kriget mot fattigdomen långt ifrån över. USA: s politik har visat sig vara ineffektiva i att komplettera fattigdom nivå inkomster tillräckligt väl för att hålla barn ur fattigdom. Ett problem är som hur regeringen åtgärder fattigdom är felaktig. Regeringen använder föråldrade antaganden om familjens utgifter och familjens inkomst är överskattad eftersom det räknas före skatt. Nationellt centrum för barn i fattigdom med hjälp av en högre, mer exakt inkomst tröskel för att uppskatta fattigdom som är två gånger officiella fattigdomsgränsen, och uppskattade att 2007, nästan 29 miljoner barn under 18 år levde i fattigdom--nästan 40 procent av barnen i USA barnfattigdomen fortsätter att vara ett problem som kräver ett svar.