mynewspapers.net

Redspire vs Cleveland Pear Tree

Redspire vs Cleveland Pear Tree


Redspire och Cleveland päronträd är två typer av Callery päron. Som mest planterade vanligen Callery päron sorten, Bradford päron, är Redspire och Cleveland päronträd lövträd planterade i hela USA och Kanada som en prydnads träd.

Botaniska namn

Det botaniska namnet för Redspire päronträd är Pyrus calleryana 'Redspire'. Det botaniska namnet för Cleveland päronträd är Pyrus calleryana 'Cleveland Välj'.

Läge

Enligt University of Florida, kan Redspire päron planteras i USDA härdighet zoner 5-9A. Cleveland päron kan planteras i USDA härdighet zoner 4-9.

Beskrivning

Redspire päronträd kan nå en höjd av 35 till 45 fot. Cleveland päronträd når en höjd av 30 till 40 fot. Båda är snabba odlare, att ge en fantastisk show av vita blommor på våren och orange/scarlet red blad på hösten. Både träd producerar en liten frukt som äts av fåglar.

Funktioner

Päron är kända för sina kort livslängd (mindre än 25 år) och brist på stabilitet. Cleveland päron blir populär över många sorter av Callery päron på grund av dess förmåga att motstå skador från extrema vinterväder.

Användning

Enligt University of Florida används Redspire päronträd mest i parkeringshus och träd gräsmattor av stadsdelar. Cleveland päronträd används i hem landskap.