mynewspapers.net

Reception manager arbetsbeskrivning

Reception manager arbetsbeskrivning


Receptionen chefer arbetar i receptionen i ett företag välkomna gäster och kunder, att se till att de vet vart de ska och som de kan se. De är ofta de första ansikte kunderna och klienter som besöker ett företag se, så en välkomnande och glad personlighet är viktigt. Som chef ansvarar de receptionen och alla andra receptionister.

Funktion

Arbetet för en reception manager innefattar svarar i telefon och ta itu med några önskemål, hantera e-postkorrespondens och skriva brev och dokument. Det är också rollen som reception manager föra en logg över alla besökare som in i byggnaden, att notera den tid de anländer och lämnar. I vissa företag, kan reception manager också bli ombedd att organisera och fördela post, ta meddelanden, uppdatera utnämning kalendrar och ordna möten. Som chef kan de också övervaka andra receptionister inom ett litet team.

Arbetsmiljö

En reception manager kommer normalt att ligga i receptionen där de kan stora kunder och besökare. Dessa är normalt bekväma och väl upplysta inställningar. Arbetet kan ofta vara repetitiva och bli tråkiga och monotona behöva besvara ringande telefoner hela dagen. Arbetsmiljö innebär att möta en mängd olika människor och agerar som "ansikte" av företaget, så mottagning chefer bör ha god samarbetsförmåga och tycker att hantera allmänheten.

Kvalifikationer

Den vanligaste akademiska kvalifikationer krävs för att vara en reception manager är en gymnasieexamen. De flesta av den utbildning som krävs kommer att ske på jobbet, men en reception manager bör ha bra ordbehandling färdigheter, kunskaper om kalkylblad och bra telefon sätt. De kan också behöva övervaka andra receptionister vilket innebär att ledarskap är också nödvändiga.

Framtidsutsikter

2008 fanns det 1,1 miljoner receptionisterna i USA, enligt US Bureau of Labor Statistics. Sektorn kommer att växa med 15 procent fram till 2018 vilket är snabbare än det nationella genomsnittet för alla jobb. Anledningen till detta är behovet av mer personal i växande branscher som bygg, hälsa och tekniska konsulttjänster.

Resultat

Den genomsnittliga lönen för receptionister i USA under 2008 var enligt Bureau of Labor Statistics, £7,60. De högsta 10 procenten tjänat mer än £11.10 en timme, medan den lägsta tjänat mindre än £5,2 en timme. Branscher som betalat de högsta lönerna var tandläkare kontor, följt av läkare och Arbetsförmedlingens kontor.