mynewspapers.net

Recept på marmelad med päron-ingefära

Recept på marmelad med päron-ingefära


Fånga smak av sommaren med hemlagad sylt gjord av mellow päron och kryddig ingefära. Päron-ingefära sylt är lätt att förbereda och gör en stor gåva. Njut av det på rostat bröd eller kex eller använda som en glasyr för fläsk eller kyckling.

Matlagning

Du behöver fyra koppar hackade päron. Detta motsvarar cirka åtta eller nio mogna päron, skalade, kärnhus och skär i om 1-tums bitar. Lägg päronen i en stor lager gryta och koka på svag värme med bara tillräckligt med vatten för att hålla dem från att fastna, ca ¼ kopp. Rör hela tiden tills päron börjar mjukna, ca 15 minuter. När päronen är lite mjuk, Stäng av värmen och Mosa dem med en potatis masher eller träsked. Du kan också använda en nedsänkning mixer, men blanda inte dem alltför bra. Du några bitar av frukt i där för en god sylt konsistens. Tillbaka potten till medelhög värme och tillsätt 2 msk citron juice (antingen färska eller koncentrera). Tillsätt 1/3 kopp hackad färsk ingefära och koka upp. Sedan rör i ett paket av pektin, som säker-Jel. Rör sakta i 7 koppar socker. Använd vanligt vitt socker, inte brun eller en socker substitut. Returnera sylt koka upp, rör om hela tiden. Du kan använda en träslev att röra, men Använd en metall sked för att testa konsistensen av sylt med några minuter. Sylt är klar när den glider i ett ark av sked när du lutar sked lite. Det bör vara tjock och jam-liknande--inte för lös. Den tid det tar för att nå denna konsistens beror delvis på fukthalten i päronen.

Canning

När sylt är rätt konsistensen, ta bort från värmen och slev i ren, steriliserade pint eller halv pint burkar. Lämna ½-tums utrymme överst i varje burk. Du kan sterilisera burken genom att köra dem igenom diskmaskinen eller genom att koka dem i en stor gryta på spisen. Sätta den burk locken i en liten kastrull med kokande vatten för att mjuka upp gummikanterna. Se till toppen av varje fylld sylt burk är ren. Toppa med heta lock och skruva på ringen. Processen i ett vattenbad under 15 minuter.

Variationer

Du kan använda kanderad ingefära istället för färsk ingefära. Använd ca ¼ kopp av kanderad ingefära, hackad böter. För en kryddad version, tillsätt ½ tsk kanel och ¼ tsk muskot. Suppleant persikor för halv päron på ett päron-persika marmelad. Suppleant 1 kopp konserverad ananas för 1 kopp av päronen. Använd inte färsk ananas, eftersom det innehåller ett enzym som kan hämma gelbildande. Sylt är bäst om det sitter några dagar innan du öppnar en burk för att äta det, men vem kan motstå att ha några direkt, på rostat bröd eller direkt från sked?