mynewspapers.net

Recept på hemmagjord baby tvålar & lotionOm du är på en budget och har en nyfödd, kan du spara pengar genom att göra din egen baby tvål och lotion. Att göra din egen baby lotion och tvålar gör också att du ska veta exakt vad du lägger på din lilla en känslig hud. Att göra din egen babyprodukter är lätt och kan göras hemma.

Växtbaserade mjölk Washbag tvålDenna hemmagjord tvål är bra för barnets mjuka hud. Du kommer att behöva köpa flera muslin väskor. För att göra tvål, blanda ihop 0.454kg. majsmjöl, 3 dl getter mjölk pulver, 1/4 kopp lavendel pulver, 1/4 kopp calendula kronblad pulver, 1/2 kopp kamomill pulver och 7-10 droppar av eteriska oljor. Blanda dem ihop tills du har en krämig blandning. Fyll ett tunt väska med en liten mängd av blandningen. När du badar ditt barn, doppa muslin påsen i vattnet och försiktigt gnugga den över barnets kropp.

Honung mjölk Baby Lotion

Du kan göra en mjuk baby lotion som kommer att pågå i kylskåp i ca en vecka. Detta är en enkel process som resulterar i en kemikaliefri lotion för ditt barn. Allt du behöver är 1/2 dl honung och 1/2 kopp mjölk. Sätta honung och mjölk i en gryta och koka på låg värme. Rör denna blandning tills två ingredienser blandas helt ihop. Ta av värmen och låt den svalna i 5 minuter. Lägga denna blandning i en glasburk och kyla. När blandningen har svalnat helt, blir det klar att använda.

Lavendel Baby Lotion

Du kan göra en lavendel baby lotion av några enkla ingredienser. Blanda 225g vaselin med 30 droppar lavendel olja, 30 droppar kamomill olja och 9 tsk olivolja. Detta kommer ta ett tag att blanda och verk bästa om blandade för hand med en gaffel. Du behöver inte att värma denna blandning. En gång du har blandas alla ingredienser för hand, kylskåp detta i en glasburk i några timmar. Du kan använda detta parti för upp till 2 veckor.