mynewspapers.net

Raw Food Diet för en katt med Diabetes & njursvikt

Raw Food Diet för en katt med Diabetes & njursvikt


Felint diabetes och kronisk njursvikt (CRF) är både allvarliga tillstånd, men var och en kan förvaltas väl hemma med en rå församlingen om kattens ägare förstår grunderna i sjukdomarna och biologiska behov av katter. För båda frågor, kan kost spela en stor roll i kattens potentiella hälsa och kan även resultera i remission.

Orsakerna till felint Diabetes och njursvikt

Raw Food Diet för en katt med Diabetes & njursvikt


Fall av både felint diabetes och kronisk njursvikt (kallas även felint njursjukdom) har blivit skenande främst på grund av felaktig kost för katter. Torka kibble, att vara hög i kolhydrater och låg i fukt, är skyldig i flesta instanser. En kost rik på kolhydrater kan orsaka fetma, som gör katter löper risk för diabetes. Bristen på fukt orsakar uttorkning, som sätter stress på njurar och leder till njursjukdom. "Katter är kroniskt uttorkad när de är på en diet av främst torrfoder," skrev veterinären Lisa A. Pierson på sin webbplats. Och som någon människa eller djur läkare kommer att säga, vätskor är mycket viktiga--särskilt under sjukdom.

Katter behöver Protein

En annan viktig punkt att komma ihåg är att katter är obligata köttätare. De var designade av naturen att äta kött, inte kolhydrater. Enligt Dr Pierson består proteinet i kibble främst av växtproteiner, inte kött proteiner. "Det är kvaliteten på proteinet, inte nödvändigtvis beloppet," sade Dr. Carol Osborne, en holistisk veterinär och författare till boken, "Naturligt friska katter." Dr. Carol tyder på att en kattens kost bör innehålla 60 procent till 80 procent protein, 20 procent grönsaker och 20 procent kolhydrater. Detta är helt enkelt inte möjligt på en torka kibble diet.

Problemet med veterinär ordinerats Dieter

Många veterinärer sätta diabetiker och CRF katter på recept diet. Men sa "det är viktigt att notera att veterinärer har ingen formell utbildning i kost, vitaminer, mineraler eller tillskott om inte de söka den på egen hand utanför sin utbildning," Dr. Carol. Livsmedel som Science Diet k/d föreskrivna med idén att låg-protein innehållet gör att njurarna ta en paus. Men, sade Dr Carol, "dessa dieter är kommersiella, inte organiskt och fyllda med kemikalier och biprodukter. Ju mer får vi sådana ingredienser ur våra kroppar desto bättre; för husdjur och människor lika."

RAW är bättre än kommersiella Pet Dieter

Rått kött är naturligt hög i fukt och låg i kolhydrater, vilket gör den idealisk mat val att bekämpa både felint diabetes och njursvikt. Dr. Carol, som praxis i Chagrin Falls, Ohio, rekommenderar att göra egen mat för diabetiker eller CRF katt med följande ingredienser: Lean Protein källor rå, kokt eller Halstrad ekologisk marken kyckling, Turkiet, lamm, nötkött, kalvkött, anka, ägg. Vegetabiliska källor fint riven rå zucchini, finhackad alfalfagroddar, lätt ångkokt broccoli, majs, bakade vinter squash, yam eller sötpotatis. Grain källor indränkt havrekli, kokt korn, hirs, ek flingor, brunt ris, potatismos eller amaranth. Eftersom katter är köttätare, inte alla är överens om att de bör utfodras med spannmål och grönsaker. Dr Pierson rekommenderar en rå församlingen består huvudsakligen av Muskelkött för protein, med mindre mängder av ben för kalcium, lever för vitaminer och organ såsom hjärtat för taurin (ett måste för alla katter). Både veterinärer håller att all mat för katt med felint diabetes och kronisk njursvikt ska vara ekologiskt, naturligt, antibiotika - och hormonfritt. "På sällskapsdjur livsmedelsindustrin har stora problem som inte behandlas," sade Dr. Carol. "Det är upp till djurägare att göra sin forskning och foder vad som är bäst för sina husdjur."