mynewspapers.net

Rättsverkningarna av kokain av en tonåring

Rättsverkningarna av kokain av en tonåring


Om du tror att media, är de enda läkemedel tonåringar tar nu nyare läkemedel som meth eller ecstasy. Medan tonåringar tar dessa droger, har användning av kokain också stadigt ökat bland gymnasieelever. Ungefär 10 procent av tonåringar har erkänt att ta kokain och kokain är anledningen för över hälften av narkotikarelaterade akuten besök i Förenta staterna. Bortsett från hälsorisker problem tonåringar rättslig från fällande domar är associerad med kokaininnehav.

Fängelse

Lagen förbjuder tillverkning, distribution eller leverans av kontrollerade ämnen som kokain. Även tonåringar, som är minderåriga i ögonen av domstolen, kan bli föremål för fängelse om de fångas med kokain eller om de är fångade människohandel kokain. I många fall kommer att domstolarna prova tonåringen som vuxen och ge honom fängelse. Dessa meningar kan sträcka sig från 2 till 3 år för besittning till 10 år eller mer för människohandel.

Domstolen-mandat Rehab

Om en tonåring hamnar i problem till följd av att kokain, kan hon förpliktas att ange en drogrehabiliteringsprogram. Rehab är ett positivt steg för en tonåring som kämpar med missbruk, dessa program senast en månad till flera veckor och som ett resultat kan ha en betydande inverkan på tonåringens förmåga att hålla jämna steg med skolarbetet. Rehabilitering, är dock ett alternativ som många domstolar ofta valt eftersom det tjänar till att utbilda dessa tonåringar om riskerna med droger som är straff för ungdomar som vill hellre vara ute med sina vänner.

Begränsade anställningsmöjligheter

Om en tonåring är dömd som vuxen, begränsas hans sysselsättningsmöjligheter senare i livet. Drogen övertygelser tas mycket allvarligt av arbetsgivare, och det är osannolikt att enskilde någonsin kommer att få anställning i en stat eller regering agentur. Tom decennier senare, han måste rapportera övertygelsen om alla anställningsansökningar eller riskerar att få övertygelsen upptäcktes av en säkerhetsprövning. Dessa domar är inte automatiskt strukits senare i livet, och det kan ta många år och flera tusen dollar i advokat och domstolen avgifter försök att försegla posten. Vidare finns det ingen garanti att domstolen kommer att gå att ta bort avgifter, även om personen som leder ett exemplariskt liv år efter domen.

Stödberättigande för federala bidrag och studiemedel

Drogen fällande domar för användning av kokain har också en omedelbar effekt på tonåringens framtida skolgång. Studenter som har ett eller flera läkemedel övertygelser berättigar inte till federala ekonomiskt stöd eller bidrag, som kan hindra dem från att någonsin söka en högskoleexamen. Studenten kan kunna återfå stödberättigande under vissa federala riktlinjer, som genom att framgångsrikt slutföra en drogrehabiliteringsprogram och väntar på en viss tid efter övertygelsen att återigen för ekonomiskt stöd.