mynewspapers.net

Rättsmedel för huvudvärk

Rättsmedel för huvudvärk


Det finns en stor variation av huvudvärk, inklusive migrän, cluster huvudvärk, spänningshuvudvärk och sinus huvudvärk. Behandla den underliggande orsaken, såsom stress, kan vara svårt, men det finns ett antal sätt att avhjälpa smärta i samband med huvudvärk. Inte alla metoder är effektiva för varje individ eller ens för varje typ av huvudvärk. Många over-the-counter och receptbelagda smärta läkemedel finns tillgängliga, men andra metoder kan användas också.

Ice

Ice tillämpas på pannan, enligt MotherNature.com, sägs vara det snabbaste och mest effektiva sättet att avsluta en huvudvärk. Isen bör tillämpas vid första tecken på en huvudvärk. En is pack, insvept i en handduk eller en påse med frysta grönsaker är effektiva sätt att ge behandling till det drabbade området.

Värme

En varm pack eller en duk värms upp med varmt vatten och tillämpas på baksidan av halsen lindrar smärta i samband med en spänningshuvudvärk. Värme är lugnande att spända muskler och vävnader. När spänningen finns i nacken, kan smärtan kännas i huvudet. Sinus huvudvärk, tillämpas på varm trasa i ögonen att lugna inflammerad och överbelastade bihålor.

Vila och avkoppling

Vila i ett mörkt och tyst rum kan minska de flesta typer av huvudvärk. Fokusera på djupandning medan vila, eller försöka sova om möjligt. Detta är särskilt användbart för personer som lider av migrän, en typ av huvudvärk som kan förvärras av ljus och ljud. Den amerikanska graviditet Association rekommenderar att du tar en varm dusch eller bad att behandla vissa huvudvärk.

Få aktiva

En kort promenad eller en tur upp i trappan kan få blod cirkulerar och kan hjälpa slåss av stress, vilka båda bidrar till huvudet smärta. Daglig motion kan minska svårighetsgraden och frekvensen av huvudvärk, enligt Dr Seymour Diamond, verkställande ordförande för National huvudvärk Foundation och direktör för Diamond huvudvärk kliniken i Chicago.

Koffein

En kopp kaffe eller te tillsammans med acetylsalicylsyra kan minska smärtan från en huvudvärk. Vissa receptfria läkemedel innehåller acetylsalicylsyra och koffein. Ibland kan koffein ensam vara effektiva för att minska smärta huvudet för vissa individer.

Massage

Massera flera områden på kroppen kan minska spänningar och smärta i huvudet. MayoClinic.com rekommenderar massera huvud, hals och axlar med bara fingertopparna. Ibland sätter press på tempel kan förbättra smärta huvudet, men det kan också göra det värre för vissa typer av huvudvärk när smärtan är centrerad framsidan av huvudet.