mynewspapers.net

Rätter som inte får heta i mikron

Rätter som inte får heta i mikron


Med mikrovågsugnar för uppvärmning och förbereder mat blev vanliga i slutet av 1970, enligt webbplatsen HomeFamily.net. Inte alla rätter är säkra för mikrovågsugn matlagning, och med hjälp av dem kan orsaka skålen till spricka, bränna, förvränga eller smälta, så det är viktigt att du testar din maträtt om du inte vet om det är säkert.

Maträtt märkningar

Många stengods tallrikar, gryta rätter och plastföremål stat på botten att de är mikrovågsugn säker. Andra rätter innehåller en mikrovågsugn-formad symbol för att ange deras säkerhet. Om din maträtt har inte någon av dessa markeringar, eller instruktionsboken säger inte skålen är mikrovågsugn säker, är det bäst att använda en annan maträtt om möjligt eller testa skålen i fråga. Placera en kopp vatten i en glasbehållare i mikron tillsammans med den tomma skålen. Slå på strömmen i en minut, så kolla den tomma skålen. Om det är cool, är skålen säkra för användning i mikrovågsugn. Om skålen är varm, är det inte säkert för mikrovågsugn.

Pappersprodukter

Många pappersprodukter är säkra för användning i mikrovågsugn, som vita pappersdukar, vaxat papper, pergamentpapper, matlagning väskor och papperstallrikar. Undvik att använda återvunnet pappersprodukter i mikron eftersom de kan innehålla små mängder av metall som kan starta en brand. Bruna papperspåsar och tidningen är inte lämpliga för mikrovågor. Skum avhämtning behållare kommer att smälta och warp snabbt i mikrovågsugnen.

Glas rätter

Värmebeständigt glas, glas servis som är oglaserade och keramiskt glas är säkra för mikrovågsugn matlagning. Undantaget från denna regel är någon maträtt med metall märkningar, som en guld eller silver fälg på en tallrik. Även den lilla mängden metall i en dekorativ fälg kan orsaka gnistbildning i mikron och skada den eller servis.