mynewspapers.net

Rätt produkter för ommålning köksluckor

Rätt produkter för ommålning köksluckor


Måla köksluckor är ett ibland tråkiga och tidskrävande förfarande. För att få bästa resultat från din tid och ansträngning, använda de bästa produkterna för jobbet. Veta vad ditt skåp är gjort av--rätt färg för laminat skåp kommer att skilja sig från en utsetts för trä. Goda förberedelser och ordentlig paint produkter kommer att göra skillnaden mellan en slät som glas finish och en som visas grov och flammigt.

Primer

Tim Carter ask Builder.com beskriver primer som en speciell typ av färg för att ge en yta en smidig limning yta. Primer förseglar ytan och bildar en obligation med finish färg, vilket resulterar i en överlägsen finish. Primern fyller också och jämna ut ytan genom att täcka spannmål linjer och andra brister, vilket ger en jämnare bas för din färg. De flesta primers torkar snabbt och är redo för finish färg inom några timmar. Grundfärger för trä har mikroskopiska fyllmedel i dem att fylla och jämna ut spannmål linjer av trä. Kontrollera etiketten på din färg för rekommendationer för typ av primer att använda. Vattenbaserad grundfärg används på kala trä kan orsaka ytan av träet att svälla och rugga upp; Detta är normalt och kräver endast en lätt slipning innan finish färg. De flesta primers råda tillämpningen av finish färg inom 12 till 24 timmar.

Färg

Rätt produkter för ommålning köksluckor


Laminat skåp har en nonporous finish som kan vara svårt att få färgen att följa och slitage väl. Latexfärger är mjukare och tenderar att skrapa lätt. Ett bättre val för laminat skåp är en bas epoxifärg. Vissa epoxi bas färger är två delar. De två elementen måste blandas innan du kan tillämpa dem på laminat skåp. Dessa färger har stark lukt. ventilera området under ansökan. Det finns nyare färger för laminat på marknaden, finns på de flesta hem centra. Dessa färger är vattenbaserade och torkar snabbt. Skåpen under normala torkning är redo att Övermålningsbar i ungefär två timmar. Vissa märken av denna typ av färg kräver inte användning av en primer. Gälla en olja av god kvalitet eller akrylfärg trä skåp. Ett överlack av tydliga polyuretan kommer att täta färgen, ger det en svårare mer reptålig yta.

Målarverktyg

Rätt produkter för ommålning köksluckor


Köpa den bästa penslar och rollers som du har råd. Du kan inte göra en överlägsen färg projekt med sämre verktyg. Tim Carter ask Builder.com rekommenderar med penslar med naturlig borst vid tillämpningen av olja-base färger och syntetisk borst borstar för vattenbaserade färger. Vatten baserade färger svälla naturlig borst och förstöra dem. En liten roller (ungefär 3 inches bred) med en fin tupplur gör målning platta dörrar, ramar och lådfronter går mycket snabbt. Använda penslar för områden otillgängliga för rullen. När du målar dörrar skåp med upphöjda paneler i centrum, måla centrum av panelen först, panelen trimma näst och avsluta med dörren kanterna. Lådfronter är lättare att måla om du står dem på slutet på en tabell eller workbench som är en bekväm höjd.