mynewspapers.net

Rätt lyftande teknik för hälsoområdet

Rätt lyftande teknik för hälsoområdet


Korrekt kropp mekanik minska risken för skador för hälso-och sjukvårdspersonal som förser patienter ledsagning. Det är viktigt för anställda att instrueras i att lyfta tekniker som minskar mängden kraft som krävs och repetitiva rörelsen och tekniker att undviker obekväma ställningar som utsätter ryggen för skaderisken. Det finns flera typer av lyftande tekniker som används inom hälsoområdet.

En Person står Pivot

En person står pivotering lyft teknik kan användas för patienter som kan stödja 75% av sin kroppsvikt men behöver fysisk hjälp för balans eller har svårt att plocka sina fötter upp till vidta åtgärder för att överföra från en yta till en annan. Om du vill utföra en stand pivot överföring, placera en gång bälte tätt runt patientens midja. Hjälpa patienten med scooting till kanten av ytan han sitter på. Instruera honom att placera händerna på armstöden på stolen eller bredvid honom på sängen. Squat ner och nå runt för att förstå gait bältet på varje sida av patienten. Hjälpa patienten med gunga fram och tillbaka tre gånger för att få fart. På tre, dra patienten nära din kropp som du står tillsammans. När han står, rotera honom till ytan han överför till och sakta sänka honom ned i sittande ställning.

Två personer Bed rörlighet

Patienter tillbringar ofta mycket tid i en sjukhussäng med huvudet högt. Denna ståndpunkt orsakar patienter att glida ner över tid och stöd krävs för att flytta dem. Bed rörlighet manövrar bör utföras med två personer där så är möjligt. För att glida en patient tillbaka upp i sängen, sänka huvudet i sängen tills patienten är om platt. Öka höjden på sängen för att din midjehöjd att undvika böjd över. Med en person på vardera sidan om sängen, förstå blad kanten placerad under patienten på hennes axlar och höfter. Räkna till tre och lyfta och dra patienten upp i sängen.

Utrustning överföringar

Vårdgivare ofta har transport och lyft utrustning under hela arbetsdagen. Skada kan uppstå från felaktig kroppen mekaniker under dessa hissar. Lagra utrustning i midjehöjd så mycket som möjligt att minska påfrestningarna på nedre delen av ryggen från böjd över eller bakåt för att nå upp. Lyft utrustning med hjälp av dina underarmar runt sidorna av maskinen och ta med utrustningen som nära kroppen som möjligt. Om utrustningen inte är i midjehöjd, använda en trappstege eller knäböj ner istället för bockning i midjan. Om utrustning måste flyttas över långa avstånd, använda en hjulförsedda vagn för transport.

Pediatriska patienter

Hälso-och sjukvårdspersonal som arbetar med den pediatriska populationen ofta lyft patienter för att flytta dem från en yta till en annan. För att häva ett barn som är om i sängen, höja höjden på sängen för att midjehöjd, placera en arm under barnets axlar och den andra under hans höfter. Skjut barnet nära din kropp innan du lyfter. Håll barnet mot din kropp medan du flytta och knäböj som du lägger honom på den andra ytan.