mynewspapers.net

Rat jakt med hund

Rat jakt med hund


Råttor är så rikligt att åtgärder måste vidtas för att kontrollera sitt nummer, särskilt runt mänsklig bosättning, för att undvika spridning av sjukdomar. Ratting är en effektiv form av bekämpning av skadedjur som kan innebära läggningen av fällor eller distributionen av hundar. Hundarna oftast används för att fånga råtta är speciellt uppfödda terrier.

Historia

Gruppen terrier hundar utvecklades i Storbritannien genom ett mål att producera en hund som skulle instinktivt gräva marken på jakt efter hålhäckande djur som råttor, kaniner, rävar och grävlingar. Behovet av dessa tuffa, hårt arbetande hundar löpte parallellt med ökningen i industrialiseringen från 1700-talet och framåt i Europa och Nordamerika. Olika raser har skapats i enlighet med särskilda kunskaper som krävs inom olika områden.

Raser

10 - till 12-tums-tall cairn terrier var ursprungligen tänkt att kontrollera skadedjur siffror, att vara tillräckligt liten för att slingra sig sin väg genom stenar och vrår. Det är numera ersatts i popularitet av den något större Jack Russell terrier, som var originellt bred till jaga rävarna. De var tillräckligt liten för att ange avlopp, men stor nog att köra med hundar. Numera, Jack Russells är mindre vanliga i rävjakt, men är fortfarande skickliga råtta fiskare. En annan Krysarik är rat terrier, även om det inte är erkänd som en officiell ras av American Kennel Club.

Teknik

Terrier är fet, envisa och energisk hund med en inneboende lust att tunnel för ohyra. Dessa attribut är särskilt inbakat i Jack Russell terrier. De är också extremt snabb och smidig och kommer skälla oavbrutet för att störa sina byten och skrämma det från sin håla. Jack Russells har tänder så stora som de av en tysk herde--en hund minst 27,2 kg. tyngre--som möjligt för dem att döda råttor genom att helt enkelt ta tag och skaka dem.

Fördelar

Terrier uppskattar möjligheten att jaga råttor och möss. De är så effektiv att deras ägare kan erbjuda professionella råtta-fånga tjänster. Det finns inga lagar mot jakt råttor, eftersom deras antal göra dem en urban skadegörare och hundarna faktiskt kan hjälpa kommuner och landsting sparar pengar på bekämpning av skadedjur. Dessutom användningen av hundar som ett alternativ till råttgift har setts som ett alternativ för jordbrukare orolig för sin boskap svälja giftet och lindrar samma risk att vilda djur.

Överväganden

En stad invadera med råttor är ett problem för ett antal skäl, några ofta okänd. Förutom det uppenbara hotet mot människor av sjukdomen sprids ut på mat, är en annan potentiell risk råtta - bite fever. Detta kan vara livshotande om det inte behandlas med antibiotika och kan fångas från en bita eller repa eller bara hantera en infekterade rat. Det är lyckligtvis sällsynt, men det kan också överföras till en hund som har varit i kontakt med en infekterad gnagare.

Hundens hälsa

Terrier är skicklig nog att bli sällan biten av råttor. Inte heller vill de äta sitt byte; ett bett med kraftig skakning räcker vanligtvis för att döda gnagare. Inte smälta djur minskar risken för förgiftning. Dessutom kommer en hund normalt har fått sina bilder för att minimera eventuella oro insjukna råtta jakttur.