mynewspapers.net

Rainbow Crafts & verksamhet i förskolan

Rainbow Crafts & verksamhet i förskolan


Regnbågar är en aldrig sinande källa till fascination för små barn och ger många idéer för dagis verksamhet och hantverk. Regnbågar kan hjälpa lära små barn om naturen och växlande väder mönster och till synes orelaterade lektioner som räknar, erkänna former och alfabetet. Kombinera aktiviteter till längre projekt som att göra vägg väggmålningar och att skapa färgstarka objekt att ta med hem.

Rainbow mosaik

Dagis barnen lära sig om nummer, former och räkna genom att skära ut färgade fyrkanter och rektanglar, sedan fast dem på större ark papper att göra en mosaik rainbow. En aktivitet som kan göras antingen med en grupp av barn eller för varje barn att göra själv, rainbow mosaiker gör färgglada bonader. Barnen kunde måla papperet i regnbågens färger själva innan styckning formerna att göra mosaik.

Sång och dans

Blanda dagis verksamhet med rainbow crafts genom att göra serpentiner att följa låtar. Häfta eller lim serpentiner från länge färgade remsor av papper på picknick papperstallrikar. Klipp ett hål i centrum av plattan så det är lätt att hålla och sedan använda streamers som åtgärd rekvisita i sång och dans aktiviteter.

Berättande och färg

Berättelsen är en gemensam verksamhet på dagis när välkända berättelser kan vara hörde för första gången. Berättelser som Noa och arken stämma fast med rainbow verksamhet. Följ en berättar om historien med en färga verksamhet som innehåller bilder från Sagan. Dessa kan skrivas ut i förväg och kan även omfatta delar av alfabetet, som N är för Noah, en är till arken och R är för regnbåge.

Rainbow mobiler

Färgglada regnbågar hängande från taket eller fånga ljuset i ett fönster gör en iögonfallande uppvisning när de är grupperade efter en kindergarten klass aktivitet. Inkluderar målning verksamhet genom att måla regnbågar på papperstallrikar skurna i halv, då antingen göra mindre regnbågar som mobila dribblare eller inkludera andra rainbow-tema objekt som shamrocks eller krukor av guld. Om hängande mobiler i ett fönster, skär dem ur färgade acetat eller färg på klar acetat ark med permanenta märkpennor.