mynewspapers.net

Pysselidéer för särskilda behov barn

Pysselidéer för särskilda behov barn


Särskilda behov barn har förmågan att vara fantasifull med pyssel. Dessa barn behöver helt enkelt rätt typ av stimulans för att uttrycka sig och skapa konstnärliga hantverk. Hantverk som är alltför komplexa kommer endast hindra ett barn med en försämring. Ännu särskilda behov barn fortfarande lust kreativa hantverk som är roliga att göra. De flesta hantverk kan ändras för att vara mer enkla eller avancerade beroende på kompetensen hos barnet.

Papper plattan djur ansikten

Särskilda behov barn får ofta lärande om naturen och djuren i vilt. Detta hantverk är ett utmärkt komplement till en lektion om djur i Afrika. Material som behövs är papperstallrikar, markörer eller kritor och konstruktion papper. Barnen kan välja djuret efter eget val, som en groda, lejon eller giraff. Uppmuntra barnen att färg på plattan för att matcha färgerna på pälsen av djuret. Till exempel om barnet väljer en groda kan bakgrundsfärg i plattan vara grön. Barnen kan färgen på ögonen och andra funktioner. Om barnet har svåra funktionshinder kan du hjälpa honom att göra formerna av ögonen. De lär fortfarande mycket, även om du gör båten med dem. Hjälpa barnet skär ut djurets öron med konstruktion papper och limma fast dem på. Annan dragen lik morrhår eller päls på huvudet kan läggas på ett lejon ansikte.

Måla stenar

Måla stenar är en annan pysselidé för särskilda behov barn. Uppmuntra barnen att välja stenar som är om storleken på sin hand eller något större. Om det finns några stenar i ditt område, gå till din lokala växt barnkammare att köpa stenar. Det enda material som behövs är stenar och färg. Tvätta stenarna för barnen och torka dem med en handduk. Uppmuntra barnen att måla stenar olika färger, eller om de kan, be dem att måla mönster som blommor eller lady fåglar. Det finns flera nivåer av särskilda behov och vissa barn kommer endast att kunna måla sina stenar solida färger medan andra kommer att kunna måla mer sofistikerade mönster.

Frukt ringar halsband

Ett halsband gjorda av frukt ring spannmål är en enkel hantverk som särskilda behov barn kan njuta av. Material som behövs är sträng och frukt ring spannmål. Vuxna ska placera frukt ringarna i en skål där barnen kan välja färgerna de vilja göra deras halsband. Vårdgivare kan hjälpa barn placera frukt ring spannmål bitar på strängen. När halsbanden är klara kan barnen bära dem och äta spannmål senare. Detta hantverk är perfekt för barn som behöver förbättra sina motoriska färdigheter.