mynewspapers.net

Puls återhämtningstiden efter konditionsträning

Puls återhämtningstiden efter konditionsträning


Idrottare, rekreation utövarna och fitness professionals använda pulsen som en indikation på hjärt-ansträngning samt övergripande konditionsnivå. Att uppnå en hög puls under träning är inte nödvändigtvis en indikation på kondition, men återhämtar sig snabbt efter ett intervall eller en hela träningen session är ett bevis på en stark hjärta och sund kropp. Du kan förbättra din återhämtning puls genom konsekvent utbildning.

Funktion

Puls- eller hjärtats slag per minut – förändringar som svar på krav som ställs på hjärtat. Till exempel måste pumpa mer syre till musklerna i en löpare än det gör med en rullator. Din maxpuls (MHR) är en funktion av din ålder, kön och kondition. Din vilopuls (i) är en funktion av genetik, ålder, kön och kondition. Snabb återhämtningstid pekar på en sund kropp och ett fit hjärta.

Tidsram

Ju högre din puls går i en given insats, desto längre tid tar det för att återgå till dess före ansträngning klassar. Mellan 30 sekunder och en minut är en idealisk återhämtningstid i många fall även en två-minuters återhämtning är lämpliga för långa Idealtempo ansträngningar. Intervall som tar din puls till 90 procent av dess maximala kräver något mer återhämtningstid än mellanrum som endast når 75% av MHR. Detta beror delvis på passerar över den anaeroba tröskel, som är pulsen där kroppen inte längre kan leverera mängden syre efterfrågas av de arbetande musklerna och måste producera mjölksyra som extra bränsle.

Identifiering

Metoden för att beräkna din puls återhämtning är enkel. Använd en pulsmätare istället för att ta pulsen, eftersom det ger dig en omedelbar läsning och är mer exakt. Titta på din puls innan din insats påbörjas, oavsett om det är en 30-sekunders intervall eller 30 minuters springa. Så snart din insats slutar, räkna sekunder det tar för din puls att återvända till numret före ansträngning. Genom att träna konsekvent, bör du kunna minska din återhämtningstid.

Betydelse

Två som individer utför samma hjärt-ansträngningen kan Visa skillnader i återhämtningstid. Till exempel om två 35-åriga män av samma vikt, höjd och fett till muskler förhållandet sprang trappa, båda nådde top exakt samtidigt upp en, kan du sluta de är lika lämpliga. Men om en av dem slutar andas hårt i 15 sekunder och annan tar 30 sekunder att fånga hans andedräkt, blir det tydligt att tiden för återhämtning är en indikation på fitness.

Överväganden

Hjärtfrekvensen påverkas av många faktorer utanför motion, dålig hälsa, stress och skador. En långsam återhämtningstid i en annars passar person kan vara tecken på en underliggande hälsofråga. Influensa och vanlig förkylning kan påverka arbetande puls samt återvinning. En mycket långsam nedgång i puls – 12 slag eller mindre – i först minuten av återhämtning från en högsta puls kan vara en indikation av ett problem med hjärtat, enligt The New England Journal of Medicine.