mynewspapers.net

Puls återhämtning och motion cyklar

Puls återhämtning och motion cyklar


Inomhus cykling är en populär träning, delvis eftersom nybörjare och rutinerade idrottare både kan använda motionscyklar för att uppnå hög kvalitet kardiovaskulär träning. Inomhus cykling kan vara intensiv ibland, så bär en pulsmätare kan hjälpa du träna intelligent. Sänka din vila puls och höja din anaeroba tröskeln finns två sätt att göra framsteg. Puls återhämtning, även känd som puls återhämtning, är en annan mätbart sätt att mäta förbättring i din kondition.

Funktion

Din puls, eller puls, är ett sätt att mäta din ansträngning nivå under träning. Som din insats ökar, så behöver dina muskler för syre, som ditt blod bär till dem med varje pump i ditt hjärta. Detta ökade behov översätts till en ökning av hjärtfrekvensen. När du blir piggare, kan ditt hjärta pumpa mer syrerikt blod per slag. Detta kan du utföra hårdare ansträngningar på samma eller lägre puls som förut, effektivt öka din anaeroba tröskeln eller den punkt på som mjölksyra börjar att bygga i dina muskler.

Återvinning

Generellt, ju hårdare fungerar ditt hjärta i en given insats, desto längre tid tar det för att återställa. Till exempel kommer att intervall på motionscykel som tar din puls till 90 procent av dess maximala generera en längre återhämtningstid än ett intervall på 75 procent av din maxpuls eller MHR. Aktiv återhämtning mitt i en session på cykeln, innebär som med intervallträning, vanligtvis 30 till 60 sekunders återhämtning. Ihållande hög nivå insatser kan ta mer än en minut att återhämta sig från. Nedvarvning är en aktiv form av återvinning tänkt att återställa din puls till före övning.

Beräkning

Om du regelbundet använder pulsmätare när du rider motionscykel, kommer du att kunna få en uppfattning om hur din återvinningsgrad förändras genom utbildning. Du kan också ta pulsen, men en pulsmätare ger dig ett omedelbart och korrekt nummer. För att beräkna din återhämtningstid, titta på bildskärmen innan du börjar ett intervall försök. När intervallet slutar, räkna hur många sekunder det tar för din puls att återgå till nivån före ansträngning. Eftersom din kondition ökar, bör du se förbättring i återhämtningstid.

Överväganden

Snabb återhämtningstid innebär en vältränad, frisk individ. Även om förmågan att upprätthålla en hög puls uppfattas ibland som en indikation på fitness, är det faktiskt möjligheten till återhämtning snabbt som är den sannaste fitness indikatorn. Till exempel om två män i samma ålder, höjd, vikt, kroppssammansättning och uppenbara konditionsnivå spurtade upp en trappa och kom samtidigt med samma puls, skulle du kunna urskilja att den att återhämta sig snabbare var montör av två.

Fördelar

Hjärtfrekvens utbildning på motionscykel kan ge dig motivation att utmana dina ben genom ökad motståndskraft och perfekt kadens. Puls utbildning kan också hjälper dig att fokusera på återvinning. Snarare än att bara konstatera förändringar i din återhämtningstid, gör det en prioritet att andas ordentligt och hålla din överkropp så avslappnad som möjligt. Mindre detaljer som dessa kan ha en inverkan på din puls.