mynewspapers.net

Psykologiska projektiv tester för att avgöra skillnader i uppfattning

Psykologiska projektiv tester för att avgöra skillnader i uppfattning


Projektiva psykologiska tester ger odefinierad stimuli som bläck blotting till en person som sedan definierar bilden och det är menande enligt sin egen uppfattning. Personens uppfattning är baserad på hans egna medvetna eller omedvetna rädslor, önskningar, behov, konflikter, impulser och personliga svar. Projektiv tester, är därför mycket avslöjande personlighetsdrag och mentala status.

Bläckplumparna

Rorschach bläckplumparna har använts för planerande provande sedan början av 1900. Skapad av Hermann Rorschach, ingår dessa tester normalt 10 bilateralt symmetriska inkblot kort bestående av fem svarta och vita bläckplumparna, två vita och röda bläckplumparna och tre bläckplumparna av flera färger. Inledningsvis, administratör för provet frågar "Vad kan detta vara?" och registrerar svaret. Senare, görs ytterligare sondering som "Hur ser du..." Bedömningen baseras på mönster av svar och några återkommande teman.

Tematiska ha Test

Psykologer kan använda en annan projektiva föreställningen bedömning känd som tematiska ha test där ämnet behöver för att göra upp en berättelse när visas ett kort med en bild på den av en person i olika inställningar. Detta test kommer att ge ledtrådar om en persons syn på sig själv, andra och världen i allmänhet. Uppmärksamhet ägnas åt motivets väsen och känslomässiga reaktioner utöver innehållet i hennes berättelser.

Word Association och dömer avslutningen tester

Designad av Rapaport, Gill och Schafer (1946), är word association testet en annan projektiva utvärdering för att fastställa perception. Detta test består av 60 ord. Administratören av testet sägs ett ord och ämnet svarar så snabbt som möjligt med det första ordet trodde svar. Dömer avslutningen tester såsom "Jag gillar att..." avslöjar information om ämnets om intressen, oro, ambitioner och behov och konflikter.

Figur ritningar

Figur ritning tester kan omfatta be ämnen att rita en man, en kvinna och sig själva. Psykologer tolka ritningarna för att bestämma egenskaper såsom aggression, arten av relationer, och huruvida ämnet är introvert eller extrovert. Kinetic familj ritningen kräver ämnet för att rita en bild av hans familj gör någon aktivitet. Administratören ber föremål att förklara hans teckningar för ytterligare psykologisk bedömning och bestämma försökspersonens uppfattning.