mynewspapers.net

Psykologiska faktorer som påverkar barns språkutveckling

Psykologiska faktorer som påverkar barns språkutveckling


Barn utvecklar tal förmågor i olika takt. Detta faktum kan vara oroande för föräldrar som är angelägna för sina barn att vara snabb inlärare, men det nödvändigtvis säga inte något om barnets intelligens. Om du är legitimt orolig för ditt barns tal utveckling, finns det dock flera skäl en fördröjning kan uppstå.

Livsstil

En expert, Jean Gross, är mycket kritisk till hur TV påverkar tal utveckling hos barn. Detta upprepas av en studie som publiceras i Archive of Pediatrics och ungdomar medicin, vilket tyder på att inte bara TV-tittande påverkar tal utveckling, men det påverkar också hur barn lär sig att interagera med andra människor. Denna effekt ökar om föräldrarna också tittar på TV, eftersom den begränsar samspelet mellan barnet och föräldrarna.

Oral-Motor problem

Även om detta är mer av en neurologiska problem än en psykologisk, är det fortfarande relevant. Oral-motor svårigheter uppstå i delen av hjärnan som ansvarar för att flytta munnen. Tillsammans med tal svårigheter åtfölja andra problem ofta denna typ av funktionsnedsättning. Problem med att äta är ett möjligt problem som kan indikera en oral-motor problem, men det kan också finnas en chans att bebisen har en mer global neurologiska problem, detta inkluderar andra delar av hjärnan.

Kamrater

En studie publicerad av två universitet har föreslagit att ett barns klasskamrater enormt påverka hennes tal. Universitetar av Virginia och Ohio State University publicerade forskning som anges att, om en elev gick till en skola med elever med hög språkkunskaper, det skulle förbättra sannolikheten för att barnet att uppnå bättre språkkunskaper. Det fanns också stora fördelar för barn som redan hade bra språkkunskaper, som dessa färdigheter var sannolikt att öka.

Leksaker

Tidskriften psykologiska Science har publicerat en studie som visar att variationen i barns leksaker på något sätt kan påverka deras tal utveckling. Även om orsaken till detta inte har hittats, det visades att de mer varierad leksaker var, desto bättre av att lära sig orden. Den lägre andelen barn som spelade med mindre varierad leksaker konstaterades vara medelvärdet av barn som ålder, medan barn som leker med mer varierade leksaker var lärande i en högre än genomsnittlig takt.