mynewspapers.net

Prylar för minnesförlust i seniorer

Prylar för minnesförlust i seniorer


Seniorer som lider av minne på grund av demens, Alzheimers eller ett annat villkor kan vara extremt frustrerande. Inte bara är dagliga livet svårt, men det kan också vara farligt att personen lider av minnesförlust. Ett antal prylar arbetar hårt för att hjälpa seniorer komma ihåg saker, och undvika potentiellt farliga situationer.

Medicinering automater

För seniorer tar mediciner och lider av minnesförlust, kan en automatisk doserare göra mycket gott. På grund av minnesförlust, kan hon glömma en dosering eller ta för mycket medicin när hon inte minns dagens piller. En programmerad automatisk doserare kommer att öppna när dagens medicin beror och förblir låsta för resten av dagen. Dessa automater finns på butiker som säljer produkter för seniorer och personer som lider av Alzheimers.

Kalendrar

En olycklig bieffekt till senior-relaterade minnesförlust glömmer dag, månad eller år. På grund av de nya formerna av tekniska framsteg, bärbara elektroniska apparater för seniorer för att påminna dem om viktiga dagar och händelser. Du kan programmera dessa prylar med möten och viktiga datum, samt visar dagens datum och år. En klocka med kalender är en annan anordning hjälp för en äldre lider av minne. Dessa är typiska vägg eller skrivbord klockor med tiden, men den aktuella dagen och datum som ändringen automatiskt varje dag.

GPS

En bärbar GPS är gadget hjälp för seniorer lider av minnesförlust. Detta är handhållna enheter med programmerade adresser och destinationer med lätt-att-läsa kartor samt röst-aktiverat riktningar. Om du har en familjemedlem eller vän som behöver vara på en viss plats och kommer att resa ensam, programmet adressen till GPS så att han kommer att kunna göra det där utan att gå vilse.

Minne-telefonen

Forgetting telefonnummer är en gemensam frustration för seniorer med minnesförlust. De flesta telefoner har förmågan att programnummer så att istället för att komma ihåg ett 10-siffrigt telefonnummer, hon måste bara komma ihåg ett nummer. Men även att det kan vara svårt, som är där ett minne bild telefon kommer till hands. Dessa telefoner har fyra eller fem bilder på höger sida av telefonen, tillräckligt stora för en senior att se klart. Hon behöver bara plocka upp mottagaren och tryck på bilden på den person som hon vill kalla. Programmera bilder med telefonnummer genom att följa några enkla kommandon. De gör utmärkta gåvor för seniorer.