mynewspapers.net

Protein mat diagramFör att bibehålla en frisk kropp, behöver alla en balanserad mängd av protein. Protein behövs för att säkerställa tillväxt och utveckling, underhåll och reparation i cellerna, reglerar kroppens funktioner och utför vissa uppgifter som inte kan göras av fetter och kolhydrater. Ett protein diagram hjälper dig hålla ordning på ditt dagliga intag.

Definition

Protein är nödvändigt för en näringsmässigt balanserad kost. Den består av olika typer av minut organiska kemikalier som kallas aminosyror, som kroppen absorberar för att göra nya proteiner och andra viktiga ämnen. Även om organ kunna göra vissa proteiner utan mat, kan de bara göra de nio essentiella aminosyrorna från en persons kost. När ett livsmedel består av nog av de nio essentiella aminosyrorna, såsom kött, är det ett komplett protein. De som saknar en eller flera, till exempel frukt, kallas ofullständig proteiner.

Belopp

Mat och Nutrition Board of National Academy of Sciences ger en rekommenderad kost ersättning (RDI) för protein, beroende på någons ålder och vikt. I de flesta fall behöver en person omkring 15 procent protein per dag. Detta är cirka fyra kalorier per gram. Om du ska ha 2 000 kalorier skulle per dag, om 300 komma från protein. Hur mycket protein du behöver bygger dock på mängden muskel som är redan i kroppen eller att du vill bygga. En kost som har en hel del protein hjälper till att öka muskelmassan snabbare. För att få veta hur många proteiner du konsumerar, leta efter ett protein diagram online, på biblioteket eller på en bokhandel. Det kommer att innehålla mat objekt, portion, kalorier och gram.

Jämförelse

Mängden protein för idrottare handlar om dubbelt så stor som icke-idrottare på grund av kalori avbränt. Barn som är under 18 år behöver extra protein för deras tillväxt. Ju yngre barn är, det mer proteinet behövs per varje pund av kroppsvikt. Eftersom protein är en viktig del av kroppen struktur, och det kan inte lagras, måste aminosyror produceras kontinuerligt. Om du äter högvärdigt protein, din kropp krav kommer att vara mindre än från onödiga protein.

Typer

Det enklaste sättet att få rätt mängd av protein är genom att äta animaliska produkter, såsom fisk, kyckling, kött, mjölkprodukter, sojabönor och nötter. Livsmedel, såsom linser, ärtor och bönor, är andra högre proteinhalt. Andra livsmedel som frukt, sallad och potatis är lägre i deras mängd protein. Detta är fortfarande utmärkt tillägg till kosten. De behöver bara ätas tillsammans med andra protein.

Balans

Människor är allätare. De äter kött och växter. Detta är en anledning varför de har kunnat överleva. Ändå, för mycket protein är inte hälsosamt heller. Vissa näringsmässiga specialister säga att mer än 30 procent protein varje dag kan vara skadligt. Genom att öka mängden protein men inte kalorier eller övning, de kroppsliga funktionerna kunde vara överarbetad och stressad och öka risken för benskörhet, hjärt-och kärlsjukdomar, stroke och njursten.