mynewspapers.net

Prom frisyrer från 1950-taletStyling hår var de stora företagen på 1950-talet. Familjer hade mer pengar i de välmående efter andra världskriget år, och kvinnor och flickor spenderade mycket pengar och många timmar att få permanent vågor och ställa in håret i rullarna att få lockiga och vågiga stilar av dagen. För ett speciellt tillfälle som prom, frisyrer varierade från vardagliga ser till fancy upp stilar.

Kort stilar

Kort, lockig frisyr var i ropet i 50-talet. Till balen som unga kvinnor med kort stilar håret i rullarna och pin curls runt deras ansikten och längs halsen bak i håret. De skildes ofta dessa stilar i svår sida delar. De sedan ordnade prydligt en Gloria av lockar att rama in deras ansikten. För ett tillfälle som en prom arbetade de timmar att uppnå en stil som såg enkel och diskret, även sova i papiljotter.

Längre vågor

Vissa unga kvinnor i 50-talet bar sitt hår längre, för att sina axlar. Lockar fortfarande var utseendet på dagen, men flickor med längre hår valde oftast för lös vinkar i stället för mindre lockar. De baseras dessa längre stilar på ser i några av deras favorit Hollywood starlets, som Sophia Loren. Att bära sitt långa hår ner till balen och fortfarande vara formell, kammade flickor håret snyggt och direkt från en sida del till strax under öronen. Från öronen ner skulle de packa in håret i många rullar och sedan kamma ut lockarna lite för att uppnå lös vågor.

Enkla Updos

Hög ponytails kom in i stilen i 50-talet och var en favorit dagliga frisyr för många tonårsflickor. En enkel hästsvans var alltför casual för en formell dans, men flickor bära variationer på utseendet på balen. De drog håret upp i höga ponytails på kronan på huvudet och sedan stoppade i slutet av hästsvans under och satte upp den, skapa en chic, höga bulle. Andra enkla updos för en 50-prom ingår CHINJONG bullar bar låg vid basen av halsen och enkla, vertikalt rullade franska veck.

Utarbeta Updos

Som på 50-talet fortskred, frisyrer blev mer utarbetade och updos växte till upprörande höjder. Kvinnor och flickor gick oftare till frisören, och för en dressy som prom, unga damer gick till salongen att få håret retade upp till hög stilar. Bouffants och bikupor var trendiga updos för proms efter 1955. frisörer retad och sprutade håret att stå upp lång och hög och placerade små dekorationer såsom band att matcha en flicka klänning på basen av stilen.