mynewspapers.net

Progesteron Wild Yam biverkningar

Progesteron Wild Yam biverkningar


Wild yam är en växt vars rötter innehåller en kemisk känd som diosgenin, konstaterar University of Maryland Medical Center. På 1960-talet, var denna kemikalie används för att göra de första orala p-piller. Idag, är wild yam ett tillägg som vissa kvinnor, naturläkare och andra leverantörer av alternativa hälsa främjar som en typ av progesteron substitutionsterapi. Det är ofta används för att behandla symptom på klimakteriet, men det finns inga kliniska bevis som stöder de påståenden som wild yam är till nytta i denna behandling. Wild yam kosttillskott kan köpas i hälsokostaffärer och på nätet, och detta tillägg har flera biverkningar som förknippas med den. Patienter rekommenderas att diskutera med sin läkare innan du påbörjar behandling av någon anledning wild yam.

Matsmältningsorganen frågor

Wild yam kan köpas i en kräm eller kapselform. University of Cincinnati förklarar att mest när biverkningar inträffar under användning av wild yam, patienter upplever ofta en orolig mage. Illamående och kräkningar kan förekomma i vissa fall.

Hud

När wild yam används som en topikal behandling, kan patienter uppleva hudirritation i form av ett utslag, anteckningar Creighton University. Wild yam används oftast på områden av tunnare hud, inklusive halsen, bröstet, i armar och lår, samt topparna på fötterna. Medline Plus noterar också det wild yam har varit kända för att producera en allergiska utslag på huden i människor som utsätts för det ofta. Ett utslag visas kanske inte från början, men med upprepad användning kan den återkomma.

Blodproppar och huvudvärk

Wild yam tillskott, särskilt de i form av krämer, kan ha andra ingredienser i dem som konstgjort progesteron. Medline Plus varnar att dessa tillägg bör användas med försiktighet, speciellt hos kvinnor som har visat känslighet till hormonbehandling tidigare. Huvudvärk och en ökad risk för blodproppar kan uppstå hos vissa kvinnor med användning av dessa produkter.