mynewspapers.net

Proffsen & nackdelar med konkreta kantning

Proffsen & nackdelar med konkreta kantning


Landskapsplanering en promenad eller uteplats med konkreta kantning är ett bra sätt att markera utrymmet mellan en trädgård eller damm och resten av din trädgård. Så många sorter av betongblock är lämpliga för kantning som det finns enskilda husägare smaker. Även betong gör en bra kant, finns det några potentiella frågor du bör veta om innan du väljer material.

Pro: hållbarhet

Betong är ett bra material för kantning på grund av dess hållbarhet. Ett väl konstruerat edge installerat idag kan pågå i decennier och se bra ut samtidigt. Medan trä kantning sönderfall och plast kantning kan bli sprött efter några säsonger, kan betong stå upp till vad du slänger på den.

Pro: utseende

Konkreta kantning är ett attraktivt alternativ för nästan alla gränsen, om det är mellan en trädgård och gräsmatta eller uppfart och gräs. Konkreta kantning kommer i en mängd olika stilar och färger, vilket gör den lämplig för praktiskt taget alla program och ett hållbart alternativ för någon smak eller färg palett.

CON: underhåll

Samtidigt inte ett problem specifika för konkreta kantning, om du vill installera en kant vägg, bör du inse att du effektivt skapar ett område längs den kant som är utom räckhåll för din gräsklippare. Varje gång är mejade gräset runt din kant, håller den konkreta kantning din gräsklippare från klippa gräset närmast kanten, vilket innebär att du kommer att behöva antingen manuellt klippa gräset eller använda en elektrisk eller gas trimmer för att hålla kanten ser ren.

CON: Installation

Installation av en konkret kant kräver gräva ett dike längden på kanten och ange varje sten separat, som tar lång tid och kräver vissa kunskaper i sten om. Som sådan, installera en konkret kant kan inte vara en lämplig uppgift för en helg gör-det-självare, och du kanske vill kalla i proffsen.

CON: bekostnad

Även konkreta kantning är mycket tåligare än sina motsvarigheter, trä eller plast, är det också betydligt dyrare. Mest dekorativa kanten block kostar mellan 60p och £2 per sten, från och med juli 2011, som kan lägga upp om du installerar en massa kantning, som mellan en uppfart och gräsmatta eller omger en stor trädgård.