mynewspapers.net

Proffsen & nackdelar med inomhus fontäner

Proffsen & nackdelar med inomhus fontäner


Ordet fontäner och vägg fontäner är de två huvudsakliga typerna av inomhus fontäner. En vägg fontän fungerar bäst i ett litet utrymme, medan golvet fontän kan lägga till en fantastisk designer touch till ett stort område. Ställ in för de flesta inomhus fontäner är ganska lätt och de flesta av de moderna fontänerna är fristående och pålitlig. Som allt annat finns det fördelar och nackdelar att äga en inomhus fontän.

Pro: estetik

Användning av material som sten och koppar kan göra en inomhus fontän som ser ut som ett konstverk. Det finns ett brett utbud av inredning stilar och design val, vilket gör det möjligt för dig att hitta specifika fontänen som är mest estetiskt tilltalande till dig.

Pro: fuktighet

Luftfuktighet är till ditt hem då vatten från fontänen blandas med luften. Denna fukt är bra för ditt hår och hud, krukväxter och allmänna inomhus komfort. Fontäner är speciellt bra i områden med mycket torr luft.

Pro: Dekorativa brännpunkt

En vacker inomhus fontän kan användas som någon bit av konst eller arkitektonisk detalj som dekorativa blickpunkt i ett rum. En stark brännpunkt är en plats där resten av rummet är ordnad.

Pro: lugnet

Ljudet av vatten försiktigt faller i en fontän skapar en känsla av lugn och stillhet, särskilt viktigt att människor som lever stressigt liv.

CON: underhåll

Vattennivån måste kontrolleras, vatten förändrats och fontän väggar rengörs för att förhindra alger. En inomhus fontän passar bäst in i livet av en person som inte har något emot att utföra rutinunderhåll.

CON: fukt

Luftfuktighet från fontänen kan vara fördelaktigt att ett hem i ett torrt område, kan att samma fuktighet bli ett irritationsmoment i ett mycket fuktigt område. Konstverk som måste hållas i en fukt-fri miljö kan skadas av den extra luftfuktigheten.

CON: Förändringar i utseendet

Om din fontän är gjord av ett material som koppar, kommer det att oxidera över tiden, något förändrar sitt utseende. Om du vill ha en fontän som alltid ser ut som den gjorde den dag du köpte det, är du bättre att välja något av sten eller betong.

CON: säkerhet

Ett barn kan drunkna i några inches av vatten, att göra ett golv fontän ett dåligt val för de flesta hem med barn. Du kan inte överskatta risken för nyfikna barn runt vatten.