mynewspapers.net

Proffsen & nackdelar av konsumtionsmjölkHälsofördelarna med mjölk brukade vara oomstridd och ett glas mjölk var standard ackompanjemang till nästan varje måltid. Även om mjölk fortfarande har sina förespråkare, har fler studier blitt befriaren peka ut några av sina brister, särskilt när det gäller fett och bearbetning.

Benhälsa

Mjölk är en betydande källa till kalcium samt D-vitamin, två viktiga komponenter för att bygga och bibehålla starka ben och förhindra osteoporos. Nästan alla av kroppens kalcium lagras i ben och tänder för att stödja deras struktur. D-vitamin hjälper kroppen att ta i och hålla fast vid att kalcium. När det inte finns tillräckligt med kalcium i kroppen, börjar benen att bryta ner. En 236ml glas innehåller cirka 300 mg kalcium. Enligt Förenta staternas Department of Agriculture, bör vuxna dricka tre koppar mjölk per dag.

Viktminskning

En 2010 studie publicerad i American Journal of Clinical Nutrition hittade att bantning vuxna som drack minst två glas mjölk varje dag förlorade genomsnitt 5.44 kg mer än vuxna som drack lite eller ingen mjölk. Mjölk kan hjälpa människor att känna mer full och förhindra hunger och lättmjölk är ett hälsosammare alternativ än hög socker fruktjuicer och läsk. Även om sambandet mellan dricka mjölk och viktminskning klart inte har fastställts, tror forskare ökad kalcium konsumtion leder till en större förlust av fett genom avföringen. Forskning har inte kunnat kontrollera att dricka mjölk har en direkt effekt på viktminskning. Andra studier, som den publicerades 2008 av näringsmässiga recensioner, har visat att dricka mjölk kan orsaka människor att gå upp i vikt.

Hjärthälsa

Läkare kommittén för ansvarig medicin hävdar att mättat fett i mjölk kan leda till hjärtsjukdom. Låg fetthalt eller fettfri mjölk kan emellertid hjärtvänlig. Enligt en studie från 2008 publicerades i American Journal of Clinical Nutrition, minskar dricka ett glas mjölk om dagen en vuxens chans att utveckla hjärtsjukdom med 37 procent.

Cancer

Genetiskt modifierade hormoner i lite mjölk kan inverka på hormoner hos människor. Vissa studier har kopplat förädlade mjölkprodukter med en ökad förekomst av hormon-baserade cancerformer som bröstcancer, prostatacancer och äggstockscancer. När korna får hormonet rekombinant bovin Somatotropin (rBST), deras mjölkproduktion kan öka, men i sin tur de kan bli ganska sjuk och infekterade. Infektionen överförs till mjölk och på konsumenterna.