mynewspapers.net

Proffsen & nackdelar av hårdanodiserad köksredskap

Proffsen & nackdelar av hårdanodiserad köksredskap


Den rätt potten eller pan kan verkligen göra eller bryta en hemlagad maträtt. Förståelse för- och nackdelar av hård anodiserad köksredskap hjälper dig avgöra om här Kksartiklar är rätt för dina behov. Anodisering är en enkel process som förlänger livslängden på dina kastruller och stekpannor och ger dem en non-stick yta. Men är vissa människor oroliga att anodiserat aluminium kan ha en negativ inverkan på deras hälsa. Dessa för- och nackdelar är viktiga att tänka på när du köper nya köksredskap.

Hur anodisering utförs

Mest anodiserad krukor är tillverkade av aluminium eller en aluminiumlegering. Den potten eller pan är nedsänkt i svavelsyra och utsätts för en låg elektrisk ström. Detta resulterar i produktion av aluminiumoxid. Den sura bad sedan kyls och utsätts för en starkare ström. Den resulterande pan har ett skyddande lager av hård anodiserad aluminium på ytan.

Mindre sticker

Efter att vara eloxerad, är en stekpanna belagd med en non-stick yta. Denna yta är också neras, gör det mindre sannolikt än andra kastruller till missfärgar. Mat kommer inte sticka eller bränna på hård anodiserad kastruller och du kommer inte behöva röra eller skrapa som du vill medan matlagning i andra pannor.

Hållbarhet

Hård anodiserad kastruller är scratch och buckla resistenta. De är dubbelt så stark som stål och buckla mindre lätt att traditionella aluminium kastruller. De är också lättare att tvätta på grund av deras neras egenskaper. Hård anodiserad Köksartiklar var den starkaste köksredskap finns tillgängliga på marknaden från och med April 2011.

Oro för hälsan

Den stora con av anodiserad köksredskap är den potentiella hälsoproblem. Aluminium är en tungmetall och många konsumenter är oroliga det kommer att läcka ut i deras mat och orsaka hälsorisker. Anodiserad Köksartiklar har ett skyddande lager låsning i aluminium, men detta lager varar inte för evigt. Risken för aluminium förorenar maten anses i allmänhet vara försumbar, men vissa konsumenter föredrar att undvika dem.