mynewspapers.net

Professionella videokameror tekniker

Professionella videokameror tekniker


Professionella videokameror erbjuder mycket större flexibilitet i bildkvalitet, belysning kontroller och objektiv mångsidighet än konsumenten videokameror. Om du har en dyrare Prosumer eller professionell videokamera bör du ta dig tid att lära dig allt du kan om de manuella konfigurationerna för att få maximalt resultat. Utöver de tekniska inställningarna är här några videography tekniker som kommer att göra din video look som proffsen.

Lära känna inställningarna på din videokamera

Professionella videokameror tekniker


Lär känna alla inställningar på videokameran. Det är lättare att skjuta i automatiskt, men om du har tillbringat de extra pengar för en bra videokamera, det är värt din tid att lära känna inställningarna, vad fungerar bäst i svagt ljus eller solljus, vad zebra ränder medelvärdet (se nedan), hur använda interna och externa mikrofoner, slutartid, få kontroll och bild stabilisering. Videokameror varierar beroende på modell och märke, så rådfråga din manual och tillverkarens hemsida.

Zebraränder

Professionella videokameror tekniker


Zebraränder är en belysning exponering guide som, även om valfritt, bör alltid lämnas på att hjälpa dig att mäta ljuset nivåer. Zebra mönster spela in inte på din bild, men hjälper dig att avgöra när du ska korrigera exponeringen. Proffs vet att färg och ljusstyrka nivåerna av sökare är inte lika exakt som zebraränder.

Rack fokus & manuella justeringar

Professionella videokameror tekniker


Manuell fokus på en professionell videokamera kan vara en mycket utmanande justering. För snabba åtgärder, rörliga objekt eller något långt borta är autofokus vägen att gå. Tillverkarna har gjort ett enastående jobb med professionella videokameror fokus, och för att få bilden i en hast är det bäst att skjuta i auto. Men när du har tid att ställa in skottet, med natur bilder eller konstnärliga stadsbilder, manuell fokus verkligen kan hjälpa dig ge djup och sammansättning. En videokamera teknik som kallas "rack fokus" används för att rikta betraktarens uppmärksamhet från ett objekt till en annan. Ange din videokamera och stativ ganska nära det första objektet och placera stativ så att du kan se andra föremål i fjärran. Set videokameran på manuell fokus så objekt nr 1 är helt klart och objekt nr 2 är suddig. Tryck på record, räkna till 5 och sedan långsamt vända fokusringen så objekt nr 2 kommer i fokus. Håll som sköt och sedan rack fokus tillbaka till objekt nr 1 för en mängd skott alternativ i redigeringsrummet.

Stadig skott behöver ett stativ

. Det finns inget värre än skakig semester video. Alla professionella videofilmare har dyrt stativ som kan ställa och riva ner snabbt och som är lätta och lätthanterliga. Om du inte har en, är det nästa bästa att göra dig själv till ett stativ. Hålla din videokamera med båda händerna, dra armbågarna tillsammans och sedan sprida fötterna isär något så din kroppsform är som en triangel. Detta kommer att stabilisera dina axlar och armar och ge videokameran ett stag.

Ändra vinklar och positioner

En av de första reglerna lärs ut i media klass är att ändra placering för varje skott och inte vara rädd för att komma nära. Skjuta ditt ämne ur så många synvinklar som du kan och alltid få brett, medium och snäva skott för variation. Bor 10 fot bort och helt enkelt zooma in kommer inte ge dig någon dimension eller djup.

Följ ljudet

Skönheten i rörliga video är att vi kan höra ljudet kopplat till skott. Alltid vara medvetna om ljudet omkring dig och försöka få tillräckligt nära så din videokamera mikrofon kan fånga bra ljud samt video. Vissa videokameror har zoomar på deras inbyggda mikrofoner som direkt ljudinspelning mer specifikt till vad du fotograferar. "Shotgun" mikrofoner är också en bra investering om videokameran har externa ljudkontakterna.

Använda en rullande stol som en Dolly

Alla bra filmscener innehåller en dramatisk rörliga skott. Det är svårt att gå, hålla ditt skott stadig, ta itu med fokus och se till att du följer ditt ämne. Det bästa sättet att kopiera de berömda Alfred Hitchcock drag är att hitta en squeak gratis stol med hjul, få en kompis att skjuta dig och rulla till eller förbi ditt ämne. När du har bemästrat att, försöka rulla framåt och zooma ut på samma gång, skapa "dolly zoom", en professionell kamera knep används i spänning och mystik filmer.

Skjuta Video och ljud separat

Efter en surrande fågel eller bee med en videokamera är svårt nog utan att försöka fånga det underbara ljudet samtidigt. Om du har enkla redigeringsprogram, kan du skjuta din ljud- och separat och sedan sätta ihop bäst i postproduktion. Först satsa på att få bäst video skott möjligt. Om du har en kolibri feeder, kanske ditt enda alternativ att videofilma fågeln genom ett fönster. Sedan ställa in videokameran på ett stativ mycket nära mataren och gå därifrån. Fågeln kommer tillbaka och du får perfekt ljud. Ladda upp både ditt videoredigeringsprogram och gifta sig med de bästa klippen tillsammans. Naturligt ljud som trafik, fåglar eller publiken ljud är ofta omöjlig att skilja från ett skott till nästa så det går bra att fuska och lägga till det bästa ljudet till dina bästa bilder.